Greipel sætter ny rekord i Australien

25. januar 2013 09:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Greipel sætter ny rekord i Australien
Billede mangler

Tyske Andre Greipel var igen bedst, da sprinterne duellerede i Australien – Saxo-Tinkoffs Jonathan Cantwell på tredjepladsen.

 

Med i alt 13 etapesejre rykkede han dermed forbi den pensionerede australske sprinterhelt Robbie McEwen og skrev sig ind i historien som den mest vindende rytter nogensinde i løbets historie.

Opløbet blev hektisk med et styrt inde på den sidste kilometer, hvor både Blanco og Orica-GreenEdge havde ryttere, der røg i asfalten.

– Der var en smule sidevind til slut og med modvinden de sidste to kilometer, blev det ret rodet. Holdet gjorde et godt stykke arbejde med at holde mig helt fremme. Det var ikke nemt i modvinden, men vi ventede så længe som muligt, og jeg synes, at vi lavede den perfekte lead out igen, roste Greipel sine Lotto-holdkammerater efter etapesejren.

Undervejs på etapen var verdensmester Philippe Gilbert afsted på et 118 km langt udbrud sammen med australieren Damien Howson, men de blev hentet med otte km hjem.

– Jeg er ikke med i kampen om sejren længere, så for mig handler det om træning. I dag var en god mulighed for at lave noget hårdt. Det er vigtigt at gå dybt nogle gange, så jeg kan forbedre formen.

På de nærmeste placeringer efter Greipel kom først italieneren Roberto Ferrari, Lampre og Team Saxo-Tinkoffs australier Jonathan Cantwell.

– Takashi gjorde et stort stykke arbejde for at hjælpe Johnny frem til en perfekt position i afslutningen, hvor han altså beviste overfor sig selv, at han kan bide skeer med de største sprintere. Det er vigtigt for ham at blive bevidst om, og det vil uden tvivl styrke hans selvtillid fremadrettet. Chris blev beskyttet dagen igennem i feltet, så han kan være klar, når det går løs i bjergene igen i morgen, sagde Team Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Fabrizio Guidi.

Team Skys Geraint Thomas er stadig i løbets okkerfarvede førertrøje, fem sekunder foran hollænderen Tom Jelte-Slagter, Blanco.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu