ANNONCE

Grevinden går igen

4. oktober 2011 14:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grevinden går igen
Billede mangler

Selvom DR efterhånden har sendt dokumentaren ’Grevinden på tredje’ om den excentriske millionøse Erna Hamilton op imod 30 gange de seneste 15 år, er der alligevel seere, der beder om at få den genudsendt.
Og når det så sker, er der ligefrem fans landet over, der mødes, nyder gensynet og drikker en cocktail med grevinden.
Fra denne uge er det muligt at se historien om den ”satans kælling”, som hun selv kalder sig, når man vil – og det, uanset om man bor i stuen, på tredje eller i parcelhus.
DR Multimedie har nemlig valgt at udgive tre af Per Wennicks dokumentarer på dvd: ’Grevinden på tredje’, ’Grevindens arving?’ og ’Varvara – uden mors velsignelse’, der er dokumentaren om Varvara Hasselbalch, som voksede op i et palæ med 97 værelser og 14 tjenestefolk samt en hensynsløs mor.
– Det er nyt, at vi udgiver DRs dokumentarer på dvd, men der er rigtig mange, der har spurgt efter ’Grevinden på tredje’ – både på telefonen og i DRs netbutik. Generelt oplever vi, at der er en efterspørgsel efter dokumentarerne, så det er helt klart et område, vi vil overveje at gøre mere ved i den kommende tid, siger Kirsten Fæster Andersen, der er projektleder i DR Multimedie.
Også et stykke danmarkshistorie
’Grevinden på tredje’ blev sendt første gang på DR1 i 1996, og ifølge Per Wennick fra DR Dokumentar var Erna Hamilton ikke ovenud begejstret for at åbne sit hjem for ham og hans tre kolleger fra DRs tv-hold.
– Jeg havde i flere år gerne villet lave en film om denne fascinerede dame, der altid blev omtalt som minister, uden at man nævnte for hvad. De fleste kendte kun grevinden som én, der kom til teaterpremierer og receptioner, men det slog mig, at hun også måtte være en slags århundredets vidne – en af de sidste repræsentanter for et overklasseliv, som ikke længere leves. I det perspektiv er hendes historie også et stykke danmarkshistorie, siger han.
Jeg får børn af forbavselse
Per Wennick er imponeret over, hvor mange henvendelser han fortsat får om dokumentaren og over, at flere af grevindens sætninger af og til bliver benyttet af danskerne.
– ”Jeg får børn af forbavselse”, ”Papegøjer snakker – jeg taler” og ”Jeg vil ikke have deres frugtvogn stående”, var blot nogle af de mindeværdige sætninger, hun kom med, og som er kommet til at indgå i sproget,” siger Per Wennick.
En anden mindeværdig bemærkning fra Erna Hamilton lød: ”Folk tror, jeg ligger på sofaen og spiser chokolade og ryger hele dagen, men det passer ikke. Jeg har aldrig røget.”
– Det glæder mig, at dokumentarerne nu kan udgives. Vi har arbejdet på sagen i næsten fem år, fordi alle rettighederne skulle cleares først, siger Per Wennick, der fortsat har travlt med at lave dokumentarer til DR1.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu