ANNONCE

Grillsæson gør tusindvis syge: Undgå denne fejl

10. juni 2019 13:05 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det kan være svært at ramme bøffen medium, men der er en række ting, som du kan gøre for at undgå sygdom efter grillmad.

Grillpølser, spareribs og lækre steaks er for mange danskere synonym med sommeren. I sommermånederne kan man nærmest ikke træde ind i et parcelhusområde uden at blive mødt af dunsten af grillkul og lækre marinader.

De mange danskere, der har gjort kuglegrillen til deres sommeralter, har dog sikkert også prøvet at få lidt knas med maven. Hvor de fleste nok har en henkastet tanke om, at marinaden var lidt for stærk eller kødet måske lige manglede det sidste, så er det ikke altid tilfældet.

4500 forbrugere bliver nemlig syge hvert år den frygtede madbakterie campylobacter – og det er særligt om sommeren, at man kan se en eksplosion af smittede danskere. Og det er der en god grund til.

Det lækre grillmad bliver nemlig ikke altid håndteret ordentligt eller tilberedt ordentligt. Derfor har Fødevarestyrelsen fremmod sommerens grillsæson lavet en række gode råd, der skulle komme de dårlige maver til livs.

Og hvor håbet fra Fødevarestyrelsen nu er, at den eneste mavepine kun kommer fra folk, der har overspist, så er kampagnen faktisk målrettet unge under 25, der ikke er bevidste om hygiejnen ved grillen.

I galleriet øverst kan du se Fødevarestyrelsens anbefalinger og flere gode råd.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu