ANNONCE

Grise får dyrevelfærd med IT

12. december 2011 12:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grise får dyrevelfærd med IT
Billede mangler

Den teknologiske tidsalder er ikke noget, som kun skal komme os mennesker til gode i form af computere og smart phones.
Fremover skal avancerede it også overvåge smågrise og slagtesvin i håb om, at det kan sikre bedre levevilkår, og produktiviteten i landets stalde kan forbedres.
Der bliver tale om, at sensorer, kameraer og særlige chip som led i det nye forskningsprojekt, PigIT, alarmere bondemanden, når der sker afvigelser i grissebassernes velbefindende og vækst.
Resultaterne skal herefter være med til at sikre, at landmændene i fremtiden kan undgå de dårlige levevilkår for prokutionssvinene, hvilket der i de senere år har skabt massevis af skandaler og medieomtale.
“Projektet ønsker både at imødekomme de stigende krav til produktivitet i landbrugserhvervet og samtidig forbedre dyrenes trivsel i produktionen,” forklarer professor Anders Ringgaard Kristensen fra LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet i en pressemeddelelse.
Forskningsprojektet har i dag fået godt 20 millioner kroner fra Det Strategiske Forskningsråd, og det vil blive udført i samarbejde med andre førende eksperter i husdyrvelfærd fra blandt andet Århus Universitet og Landbrug og Fødevarer, Videncenter for Svineproduktion.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu