ANNONCE

Groft tyveri fra kirkegård: Unik krukke stjålet

9. maj 2019 22:42 | Af: Newsbreak.dk

En bronzekrukke fra et gammelt bevaringsværdigt gravsted er blevet stjålet.

Groft tyveri fra kirkegård: Unik krukke stjålet
Her ses et billede af den unikke krukke. (Foto: Randers Kommune/TV2 Østjylland)

Østre Kirkegård i Randers har fået stjålet en halv meter høj krukke af bronze fra et gravsted. Det skriver TV2 Østjylland.

Randers Kommune har torsdag delt et opslag på deres facebookside, hvor de beder lokalbefolkningen om hjælp til at finde den stjålne krukke.

Gravstedet hedder ‘Bronzestøberens grav’ og er fra 1914. Der ligger tre personer begravet.

Det er et bevaringsværdigt gravsted, hvilket betyder, at det er kommunen, der har ansvaret for at passe og vedligeholde gravstedet.

Ifølge Randers Kommune er krukken blevet stjålet natten mellem tirsdag og onsdag.

– Da kirkegårdspersonalet mødte ind onsdag morgen kl. 7, opdagede de, at krukken var væk, siger Frank Poulsen, driftsleder i Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune, til TV2 Østjylland.

I Randers Kommune er de kede af, at deres kirkegård ikke kan være i fred.

– Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at lige netop sådan et sted, hvor der skal være plads til være i sorg og mindes sine pårørende, at nogen så stjæler herfra. Det er lavt gjort, siger Frank Poulsen.

Kirkegårde plages

Det er ikke første gang, at kirkegårdene i Randers bliver udsat for tyveri.

Tidligere har TV2 Østjylland fortalt om nabokirkegården Nordre Kirkegård i Randers, hvor Elisabeth Terkildsen oplevede tyverier fra sin mands gravsten hele fem gange på 2,5 år.

Her fik hun stjålet blomster, pynteting, lyskæder og et stenhjerte.

– Det er så svært at forstå. Man gider ikke lægge ting mere, når selv også blomster bliver taget. Det sårer mig dybt og gør mig ked af det, sagde Elisabeth Terkildsen til TV2 Østjylland tilbage i 2018.

I Randers Kommune opfordrer de randrusianerne til at holde øje, hvis de ser noget, der er eller kunne minde om krukken.

– Hvis nogen ser noget, skal man henvende sig til Østjyllands Politi eller Randers Kommune. Og jeg vil opfordre til, at hvis der er nogle skrothandlere, som får et tilbud på noget, der ligner krukken, så skal de henvende sig til os, siger Frank Poulsen.

Østjyllands Politi bekræfter over for TV2 Østjylland, at man har modtaget en anmeldelse på tyveriet og undersøger sagen nærmere.

Margits fars grav

Newsbreak.dk kunne onsdag fortælle historien om Margit Nicolajsen, hvis fars grav har været udsat for flere tyverier de seneste år.

Senest opdagede Margit Nicolajsen, da hun ville fejre sin mors 90-års fødselsdag i februar i år ved også at lægge en buket på farens gravsted, at den buket også var forsvundet.

– Det første, jeg tænkte, det var jo: ‘Hvad er det der sker?’ Men jeg bliver jo først og fremmest frustreret og ked af det. Efterfølgende bliver jeg halv vred, sagde Margit Nicolajsen.

Frustrationen over intet at kunne gøre, var også grunden til, at Margit Nicolajsen valgte at fortælle historien.

– Dem der gør det, må ikke have nogen samvittighed. Så er det, jeg tænker, om vi ikke kunne gøre sådan, så de får en dårlig samvittighed og bliver væk, siger hun.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu