Grøn glæde over togplaner

1. marts 2013 18:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Grøn glæde over togplaner
Billede mangler

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd glæder sig over regeringens forslag til et forbedret dansk jernbanenet, elektrificering af hovedsporene og betydelig kortere rejsetider mellem de store byer.

 

»Der er tale om et kæmpe fremskridt. Efter at have været markant underprioriteret i rigtigt mange år, vil der nu ske et markant spring frem mod et moderne og mere effektivt jernbanesystem,« siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd, i en pressemeddelelse.

Sammen med lande som Albanien og Litauen har Danmark ifølge rådet været blandt de lande i Europa, der har haft den mindste grad af elektrificering af sit jernbanenet.

»Elektrificeringen af alle hovedspor vil betyde hurtigere tog, billigere og mere pålidelige tog og mulighed for seriøst at nedbringe CO2-belastningen. Der er tale om en stor, seriøs og langsigtet investering i den kollektive transport,« siger Jeppe Juul.

Realiseringen af den såkaldte timemodel, der vil betyde en rejsetid på tre timer mellem Aalborg og København, kræver omfattende renoveringer af det danske tognet, herunder en ny dobbeltsporet højhastighedsbane over Vestfyn, en ny jernbanebro over Vejle Fjord og nye jernbanestrækninger i Østjylland.

Derudover planlægger regeringen altså en omfattende elektrificering af jernbanenettet, som skal være færdig i 2025.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu