ANNONCE

Grøn investering skal give 800 nye job i Syddanmark

10. september 2012 06:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grøn investering skal give 800 nye job i Syddanmark
Billede mangler

Region Syddanmark tager nu initiativ til at samle de syddanske kommuner i et fælles EU-projekt, ELENA, for at fremme grøn vækst og energibesparelser.
 
Parterne skal sammenlagt investere 400 mio. kr. i energieffektiviseringer i offentlige bygninger, og som den første region i Danmark vil Region Syddanmark samtidig sætte skub i markedet for energirenovering af private bygninger.
 
Samtlige 22 kommuner i Region Syddanmark har politikker indenfor energibesparelser og klima, og de har på forskellig vis forpligtet sig og vist konkret handling. På samme vis har Region Syddanmark en klimastrategi, som har et mål om at mindske CO2-udledningen i regionen med 40 pct. Region Syddanmark har derfor alle forudsætninger for at samle kræfterne og blive ”first mover” omkring energibesparelser og grøn vækst.
 
Derfor tager Region Syddanmark nu initiativ til at samle kommunerne til en fælles offentlig investering på 400 mio. kr., svarende til 600-800 job og en CO2-reduktion på 12.000 tons. Ved at gå sammen i et fælles projekt i denne størrelsesorden er det muligt at opnå starthjælp fra Den Europæiske Investeringsbank på ca. 20 mio. Samtidig er der et stort potentiale for kommunerne i at løfte i flok og opnå viden om, hvordan man mest rationalt og økonomisk fordelagtigt opnår energibesparelser i offentlige bygninger.
 
Det vil være helt nyt i Danmark, at regioner og kommuner arbejder sammen med den private sektor om energirenoveringer af private bygninger.
– Investering i energirenovering er en vej til vækst. Det er afgørende for mig, at vi med et projekt kan forbedre tre områder: Vi sparer penge, vi skåner miljøet og vi giver væksten og beskæftigelsen et boost, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu