Grotesk: Staten sætter frimærker på e-mail

9. marts 2012 11:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grotesk: Staten sætter frimærker på e-mail
Billede mangler

Når de ansatte i statsforvaltningerne i Midtjylland og Syddanmark skal kommunikere med hinanden angående en sag, skriver de først en e-mail på deres respektive computere. Derefter printer de mailen ud, putter den i en konvolut og sender den med posten.
Fremgangsmåden er grotesk, mener en ekspert i offentlig digitalisering, men staten ser ingen problemer, skriver 24timer.
“Det er at have hovedet under armen. Der er bestemt mulighed for forbedringer for at sige det mildt,” siger professor Kim Normann Andersen fra CBS til 24timer.
Han kalder metoden grotesk, men understreger samtidig, at den ikke er unik.
“Det udstiller et uforandret problem i den offentlige sektor, selv om det selvfølgelig er et ekstremt tilfælde. Det afspejler en masse it-projekter og tilfælde i det offentlige. Det er ingen enlig svale,” siger Kim Normann Andersen.
I Økonomi- og Indenrigsministeriets IT- og CPR-kontor mener man dog ikke, at posten er et problem.
“Statsforvaltningen i Midtjylland har kontorer i både Aarhus og Ringkøbing, så af og til skal de fragte sager fra den ene afdeling til den anden. I dag har vi fysiske sagsakter, og når der kommer en e-mail til den sag, så bliver den printet ud og lagt ned i sagen. Hvis den sag så skal til Aarhus, så er det rigtigt, at der ligger en e-mail i den sag, som så bliver fragtet. Men det bliver fremstillet, som om man nærmest fylder en lastbil bare med udprintede e-mail og kører dem frem og tilbage,” siger kontorchef Carsten Grage til 24timer.
I Enhedslisten vækker fremgangsmåden undren hos it-ordfører Stine Brix.
Nogle gange kan man blive lidt deprimeret over, hvor svært det tilsyneladende er for det offentlige at få it til at fungere,” siger hun til avisen.
Ifølge planerne skulle Statsforvaltningen overgå til digital sagsbehandling allerede i januar i år, men det er foreløbig blevet skudt til sidst på året.
Kilde: 24timer

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu