Groth er den næste verdensstjerne

1. marts 2013 16:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Groth er den næste verdensstjerne
Billede mangler

20-årige Jonathan Groth stormer frem og bliver Danmarks næste verdensstjerne i bordtennis.

 

Bundesligaspilleren er avanceret på verdensranglisten fra nr. 156 til nr. 130, og DBTUs sportschef, Peter Sartz, er ikke i tvivl om, at fremtidens mand om få måneder er i top 100.

– Jonathan har et stort repertoire og en god fysik og har fået større hårdhed i sit spil i Tyskland. Om han vinder store titler er svært at sige. Fortsætter han sin udvikling, kan han blive top 20-spiller, siger Peter Sartz.

Jonathan Groth forsvarer DM-titlen i weekenden i Odense. Pudsigt nok er det første gang, han møder danske spillere siden sidste års finalesejr over Allan Bentsen.

– Træningen og kampene på højt niveau i Tyskland har løftet mit spil. Jeg bliver bedre og bedre, og om et år er jeg forhåbentlig endnu bedre, end jeg er nu, siger Jonathan Groth.

Selv om han er topseedet i DM, tager han langtfra en ny titel som givet.

– Det ligger til at blive et opgør mellem de fire topseedede (1. Jonathan Groth, 2. Kasper Sternberg, 3. Allan Bentsen, 4. Finn Tugwell, red.), men der kan ske flere overraskelser, pointerer Jonathan Groth og nævner Mikkel Hindersson som en spiller, der kan lave ravage.

Sit potentiale understregede Jonathan Groth forleden i en Bundesligakamp, hvor han slog verdens nr. 21, japaneren Koki Niwa.

I 2010 slog Groth/Sternberg igennem med EM-sølv i double, én af de senere års største EM-overraskelser.

DMs største favorit er Mie Skov, som kan vinde damesingle for niende gang. Hun har siddet solidt på tronen siden 2004 med undtagelse af 2005, hvor hun var skadet.

Hele den danske elite er med i Odense – bortset fra Michael Maze, verdens nr. 18. Han blev hofteopereret i december og er først tilbage til efteråret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu