ANNONCE

Guide: Sådan holder du dine smykker rene

2. april 2020 13:17 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

For tiden er der massere af tid til at passe lidt ekstra på sine ting. Det inkluderer også ens smykker.

De fleste af os ejer nogle smykker. Og de fleste af os vil også gerne passe på dem, da de jo er lidt dyrere varer end så meget andet vi har liggende.

Men hvordan passer man egentlig bedst på sine smykker? Se videoen ovenover for at få svaret.

Hvis du gerne vil have specifikke råd til den type af smykker du har, så læs med her. Hvordan du passer bedst på dine smykker afhænger nemlig af materialet.

Sølvsmykker

Når du køber sølvsmykker vil de typisk være lavet af sterling sølv som er en legering af sølv og kobber. Det er et af de mest populære materialer til smykker, fordi det er hårdere end rent sølv.

Hvis du vil sørge for, at dine sølvsmykker bliver ved med at skinne, skal du holde dem væk fra vand, da vand ofte indeholder stoffer, der ikke er så gode for dine smykker.

Sølv er ret sart, så hvis du vil polere det så brug en smykkeklud eller en mikrofiberklud for at undgå ridser.

Forgyldte smykker

Forgyldte smykker vil typisk være sølvsmykker med et guldlag over sig. Det gør smykkerne mere holdbare, samt får dem til at skinne og holde farven længere.

Den bedste måde at passe på disse typer af smykker er ved at undgå klorin, blegemiddel og sved. Så tag for eksempel dine smykker af, hvis du skal træne.

Brug en tør mikrofiberklud til at rense og polere smykkerne. Lad være med at bruge kemiske rensemidler, da det kan få guldlaget til at gå af.

Rene guldsmykker

24 karat guld er det reneste guld, men det er for blødt at arbejde med. Derfor legerer man typisk guld med andre metaller for at lave solid guld. Det er typisk 14 karat.

14 karat guldsmykker er meget holdbare og vil ikke falme. De er også mere resistente mod ridser.

For at rengøre disse typer af smykker, skal du blande lunken vand med et par dråber af opvaskemiddel i en skål. Lad smykkerne ligge et minuts tid i opløsningen og brug så en blød børste, for eksempel en tandbørste, til at forsigtigt at skrubbe smykkerne. Skyl smykkerne med varmt vand og tør dem med en blød mikrofiberklud.

Stålsmykker

Rustfrie stålsmykker er lavet af stål og krom og de er en del mere holdbare end sølv, da de er resistente imod ridser. I modsætning til sølv, så kan rustfrit stål typisk godt holde til husholdningspligter.

Stålsmykker er også nemme at passe. Hæld noget varmt vand i en lille skål og bland med noget opvaskemiddel. Brug en blød klud til at gnubbe på smykkerne, indtil de er rene.

Fjern alt ekstra sæbe med en fugtet klud dyppet i rent vand. For at bevare smykkernes skinnende udseende, kan du enten bruge smykkepolish eller en særlig pudseklud.

Diamanter

De smukke sten er en af de hårdeste materialer, der findes og de holder for evigt, hvis du giver dem lidt kærlighed.

Bland lunken vand med en lille smule mild opvaskemiddel og rengør dem med en blid børste. Når du er færdig skal du sørge for at skylle smykkerne, indtil du er sikker på, at der ikke er nogle sæberester tilbage.

Kilde: Moonmagic.com

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu