Guide: Sådan undgår bilister og motorcyklister dødsulykker

30. marts 2017 14:22 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Motorcyklister er alt for ofte involveret i voldsomme trafikulykker. Det skal laves om.

Som bilist har du medansvar for, at der ingen ulykker sker, mens du befinder dig i trafikken. Vi skal passe på hinanden, og os selv, men netop det er noget, vi har svært ved, når det kommer til motorcyklister.

Dem dør der slet og ret for mange af i trafikken. Ulykkestal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af dræbte motorcyklister i trafikken steg med 37% fra 2015 til 2016. Tallene er kun foreløbelige, kan nå at stige endnu og taler derfor et tydeligt sprog; motorcyklister er blandt de lette ofre i trafikken, og det bør ikke være sådan.

Vejdirektoratet har selv sat fokus på problemstillingen nu, hvor tiden igen er inde til, at tusindvis af motorcyklister åbner Bakken, som der er tradition for hvert forår.

Flere på vejen

Det plejer at betyde, at flere og flere motorcykelejere i den kommende tid vil finde den tohjulede frem fra gemmerne igen, og hvis den skræmmende udvikling, hvad angår antallet af dødsulykker, fortsætter, så bliver 2017 et særdeles blodigt år for de, der kører på motorcykel.

Men ulykkerne kan undgåes. Det mener man i hvert fald hos Rådet for Sikker Trafik, der især har ét godt råd til motorcyklisterne: Sænk farten.

–    Farten har helt afgørende betydning, når der sker noget uventet i trafikken, og man pludselig skal undvige eller katastrofebremse. Med motorcyklisternes begrænsede manøvremuligheder og sårbarhed, er forsigtig brug af gashåndtaget i forhold hastighedsgrænser og forholdene den mest effektive måde at undgå de alvorlige ulykker, siger Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse udsendt om emnet.

Men motorcyklisterne gør det ikke alene. For de er langt fra alene på vejen. Blandt bilisterne kan man også gøre meget. Rådet for Sikker Trafik har samlet en række råd til bilister, der skal være med til at sikre, at antallet af dræbte motorcyklister ikke går samme vej i 2017, som det gjorde i 2016. Dem kan du se i galleriet til denne artikel.

Kør forsigtigt.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu