ANNONCE

Guide: Sådan undgår du at arbejde i ferien

1. juli 2017 19:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Mange af os har svært ved at slippe arbejdet i ferien. Men det bør vi, for vi bliver bedre medarbejdere af det, mener eksperter. Læs, hvordan du holder fri.

Billetten er for længst bestilt, og nu glæder du dig bare til en velfortjent ferie og et afbræk fra arbejdet. Men for rigtig mange ender ferien alligevel ikke med at blive det pusterum fra hverdagen, som den bør være.

Vi har nemlig svært ved at slippe tankerne om arbejdet, opgaverne og kommende projekter, fortæller arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat, June Halvorsen.

Men det er vigtigt, at du gør dig selv, din familie og din arbejdsplads den tjeneste at holde helt fri, mener arbejdsmiljøkonsulenten.

– På den måde får arbejdspladsen også en medarbejder tilbage, som er udhvilet, har ny energi og er klar til at smøge ærmerne op, siger hun.

Og det er direktøren i Matzau Erhvervspsykologer, Majken Matzau, enig i. Ifølge hende bør vi geare ned, allerede inden vi går på ferie.

Stresser nervesystemet

– Rigtig mange giver den ekstra gas inden ferien, fordi der er meget, de skal nå. Men det er rent faktisk med til at stresse nervesystemet, og gør det sværere at koble fra, når ferien begynder, siger hun.

Venter din ferie lige om hjørnet, så følg eksperternes seks råd til, hvordan du kobler fra og får holdt ferie uden at gå i arbejdsmode. Du kan se de gode råd i galleriet her over artiklen.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu