Guld-Eggert: Nu skal vi have guld

26. januar 2013 00:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Guld-Eggert: Nu skal vi have guld
Anders Eggert har et klart mål for finalen - den skal ende med dansk guld. Foto: Facebook.
Håndbold-VM

Anders Eggert har et klart mål for finalen – den skal ende med dansk guld. Foto: Facebook.

Anders Eggert var fremragende, da Danmark spillede Kroatien ud af banen – og nu gælder kun en ting.

 

Anders Eggert var en af hovedarkitekterne bag den suveræne danske sejr over Kroatien. Ni mål bidrog den usvigeligt sikre Eggert med i semifinalen, hvor venstrefløjen igen og igen viste prøver på sin imponerende tekniske kunnen.

Og selvom han gerne ville underspille lidt, så havde Eggert da også svært ved at skjule sin tilfredshed med – naturligvis – først og fremmest den danske finaleplads, men også sin egen indsats, da han mødte den danske presse efter kampen.

– Det var rigtig meget godkendt. Det var vist en af mine bedre kampe, griner den danske fløjspiller, der gang på gang drev gæk med Alilovic i det kroatiske mål, som ellers har stået aldeles fremragende indtil videre ved VM.

– Jeg er glad for at spille en god kamp sådan en dag som i dag, det siger sig selv, konstaterer Eggert, som nu kun har en ting i hovedet:

– Ja, nu har vi jo godt nok prøvet at snakke os så langt væk fra den guldmedalje som muligt hele turneringen, men vi får vist svært ved at sige andet, end at nu går vi efter guldet, lyder det kækt fra Flensburg-spilleren.

Og I har jo erfaring med at slå værtsnationen i en finale efter I slog Serbien sidste år – så det gør I vel bare igen?

– Ja, det gør vi da bare igen. Eller ikke igen, for jeg har ikke været verdensmester før, men ja, vi slår da bare Spanien, ligesom vi slog Serbien sidste år, griner den danske fløj.

Selvom Anders Eggert løb med en af hovedrollerne i kampen, så påpeger han, at holdkammeraterne har en stor andel i hans mange mål, der lige nu truer alvorligt med at gøre ham til VMs topscorer. Måltotalen er banket op på 51 mål efter semifinalesejren.

– Jeg har fantastiske arbejdsbetingelser. Det kan godt være, Mikkel Hansen han ikke ligger og scorer en hel masse mål hver kamp, men man skal ikke undervurdere, at han jo strør om sig med målgivende afleveringer. Og det levede jeg også rigtig godt af i dag, siger Eggert, som understreger, at han ikke bruger energi på at følge med på status på topscorerlisten.

– Jeg kigger ikke på de ting. Der var også meget snak om Lars’ rekord på straffekast, men jeg er nødt til at lade være med at fokusere på den slags, siger Eggert, som er optimistisk inden finalen efter den danske indsats mod Kroatien.

– Spanien har et rigtig godt hold, men jeg er meget glad for, at vi har spillet en kamp nu, hvor vi rammer topniveau over 60 minutter. Vi spiller simpelthen så godt i dag, og vi slår det hold, som jeg stadig mener har været det bedste i turneringen, siger Anders Eggert.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu