Guldpris: Så stor forskel er der hos køberne

18. november 2012 17:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Guldpris: Så stor forskel er der hos køberne
Billede mangler

Du kan få 100 procent mere for dit gamle guld ved at vælge én opkøber frem for en anden.
 
Søndagsavisen har tilbudt at sælge den samme guldring hos 10 forskellige guldkøbere, og købetilbuddene ligger fra 830 kroner hos Nørrebros Ure Guld Sølv til 1.700 kroner hos Galleri Asdis.
 
Ifølge Forbrugerådet dokumenterer de meget forskellige priser, at man skal se sig godt for. Og stemme mange dørklokker inden man sælger sit guld.
 
– Markedet er blevet så stort, at der er skudt guldkøberbutikker op over det hele. Og da danskerne ikke er vant til at handle med guld, har de reelt set heller ingen viden om, hvad det rent faktisk er værd. Og dermed bliver de lettere at snyde, siger jurist i Forbrugerrådet, Tina Dhanda, til Søndagsavisen.
 
Der er intet lovmæssigt galt i, at opkøbspriserne varierer så meget, men det betyder bare, at man skal være grundig i sin research.
 
– Man er nødt til at prøve adskillige steder, før man sælger. Mit råd vil være, at man også prøver forskellige typer opkøbere. Besøg både din lokale guldsmed og nogle af de deciderede guldopkøbere, der er skudt op over alt, siger Tina Dhanda.
 
Men faktisk er én af de mest nærrige guldkøbere den stærkt eksponerede ”Guld Adam”, der blot vil give 1.074 kroner for ringen. Det overrasker brancheforeningen Dansk Guldsmede og Urmagere.
 
– Det kommer faktisk lidt bag på mig. Opkøb er en stor del af Guld Adams forretningsmetoder, hvorfor de burde kunne give de højeste priser, siger foreningens direktør, Trine Thorning. Hun er samtidig helt enig i Forbrugerrådets guldsalgsstrategi.
 
Den næstlaveste pris fandt Søndagsavisen hos Kultorvets Ure Guld Sølv, som ville give 913 kroner for ringen. Kultorvets Ure Guld Sølv har samme ejere som testens taber, Nørrebro Ure Guld Sølv, men her anerkender man ikke, at man er den mest nærrige guldkøbere.
 
– Jeg tror ikke, vores priser er dårligere end så mange andres priser. Nu ved jeg ikke, om du kun undersøger Sjælland og København, men jeg ved, at kollegaer ovre i Skive ligger helt nede på halvdelen af, hvad vi giver. Det handler også om, hvad man skal med guldet, siger indehaverens kæreste, Gitte.
 
Søndagsavisen lånte en guldring i 14 karats rødguld hos guldsmedeforretningen Keld Olsen. Ringen vejer 8,27 gram, og med 14 karat betyder det, at den indeholder 4,84 gram finguld. På guldbørsen ville den mængde guld kunne købes for 1.580 kroner tirsdag den 13. november. Alle besøgene hos de 10 guldkøbere skete samme dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu