Gymnasie får millioner til nye lokaler

4. april 2012 21:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Gymnasie får millioner til nye lokaler
Billede mangler

Fremtidens gymnasieelever og hf-kursister på tværs af landet kan se frem til spritnye lokaler i de kommende år.
De gymnasiale uddannelsesinstitutioner får nu del i en pulje på 200 millioner kroner, der er afsat til kapacitetsudvidelser på de almengymnasiale uddannelser.
Puljen blev åbnet for nye ansøgninger i marts 2012, hvor gymnasierne har kunnet søge Ministeriet for Børn og Undervisning om midler til at udvide bygningskapaciteten.
“Vi tager nu et stort skridt i retning af at sikre, at der fremadrettet bliver plads til, at de mange elever, som ønsker en almengymnasial uddannelse, også kan få det,” siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).
Regeringen har en målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse.
“Derfor er det også vigtigt, at der er plads til dem på skolerne,” tilføjer ministeren.
Puljen på 200 millioner kroner til kapacitetsudvidelser blev oprindeligt afsat på finansloven for 2010, og den har kunnet søges af selvejende statslige institutioner, som udbyder almengymnasiale uddannelser.
Udvælgelsen er sket ud fra, om der ifølge ministeriets prognose for de enkelte kommuners stx- og hf-kapacitetsbehov i 2020 og de enkelte gymnasiers og hf-udbyderes oplysninger om nuværende lokalekapacitet, ser ud til at være et lokalebehov på den enkelte institution i 2020.
Især mangler der lokalekapacitet enkelte steder i Jylland samt især i København og det nordvestlige Storkøbenhavn.
Der er stadig 50 millioner kroner i puljen, som skal bidrage til at løse de sidste kapacitetsproblemer i hovedstaden.
Ministeriet for Børn og Undervisning har modtaget 42 ansøgninger. 16 institutioner vil få et tilsagn om støtte, og 22 vil få et afslag. Fire ansøgninger afventer nærmere sagsbehandling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu