Gymnasie-gas gjorde 24 personer utilpas

6. februar 2013 18:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Gymnasie-gas gjorde 24 personer utilpas
Billede mangler

Østjyllands Politi formoder, at det var tåregas, der onsdag gjorde det nødvendigt at evakuere Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus. Politiet har i løbet af de seneste timer efterforsket på stedet, ligesom man har foretaget adskillige afhøringer af både ansatte og elever.

 

– Der er i den forbindelse fremkommet oplysninger, der umiddelbart tyder på, at der angiveligt er tale om CS-gas/tåregas, idet enkelte af de afhørte kunne genkende symptomerne og lugten fra CS-gas/tåregas. På baggrund af afhøringerne er den foreløbige konklusion, at der har været tale om CS-gas/tåregas, siger politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at den videre efterforskning går i retning af at finde ud af, hvordan tåregassen er blevet »eksponeret« på stedet.

Tidligere onsdag gav Mogens Brøndum over for TV 2 Østjylland udtryk for, at en elev kunne stå bag udslippet:

– Det er en af de teorier, vi arbejder ud fra, sagde han.

Klokken 12.40 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om, at flere elever følte sig utilpas.

– Eleverne hostede og følte ubehag efter at have passeret et gangareal på gymnasiet. Personalet på stedet havde mistanke om, at symptomerne muligvis skyldtes en eller anden form for »gasart« på stedet, siger Mogens Brøndum og fortæller, at samtlige 800 personer på gymnasiet blev evakueret.

– Der var i alt 24 personer, der henvendte sig til det lægefaglige personale på stedet, hvor de alle er blevet behandlet. Det lægefaglige personale har efter endt behandling på stedet sendt samtlige personer hjem med en orientering om, at de kan kontakte egen læge/vagtlæge, hvis de oplever ubehag, siger Mogens Brøndum.

Han oplyser, at Beredskabsstyrelsen efter at have foretaget alle relevante undersøgelser på stedet ikke har konstateret tilstedeværelsen af hverken giftige gasarter eller CS-gas/tåregas.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu