Gymnasieelever vil lære bioteknologi

8. april 2013 08:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Gymnasieelever vil lære bioteknologi

Antallet af elever stiger på gymnasier i hovedstadsregionen, der siden 2008 har haft bioteknologi som linjefag. Det viser en slutrapport, som er udarbejdet til Region Hovedstaden på basis af forsøg med bioteknologi på 25 gymnasier i regionen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

 

Fra 2008 til 2011 er antallet af elever på de naturfaglige linjer således vokset med 54 procent på de 25 gymnasier, og det generelle elevtal på gymnasierne er i samme periode vokset med 27 procent.

Tendensen glæder Marianne Stendell (S), som er formand for Region Hovedstadens Udvalg for Fremtidens Uddannelse og Forskning.

»Bioteknologi har virkelig gjort en forskel. Og forskellen er vigtig, fordi der er brug for mennesker, der har naturvidenskabelige færdigheder, som kan komme ud og bestride job inden for biotek- og life science,« siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Bioteknologi er en kombination af biologi og kemi, og linjen giver direkte adgang til de fleste naturvidenskabelige højere uddannelser. Linjen består af bioteknologi og matematik på A-niveau samt fysik på B-niveau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu