Gymnasier kæmper mod drukrejser

19. februar 2013 02:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Gymnasier kæmper mod drukrejser
Billede mangler

Sidste uge stod i vinterferiens tegn, hvor tusinder af unge danskere tog til den tjekkiske hovedstad Prag for at drikke sig fulde. Medierne var spækket med historier om vold og hærværk begået af berusede unge gymnasieelever. Det får nu de danske gymnasier til at gøre en ekstra indsats for at advare mod turene, skriver Kristeligt Dagblad.

 

»Prag-turene viser, at selvom gymnasieelever drikker mindre i dag, ændrer det ikke ved, at nogle går meget alvorligt til værks, når de drikker. Det er ikke os, der arrangerer turene, men derimod rejsebureauer. Men vi ved, at de sniger reklamemateriale ind på gymnasierne. Selvom vi risikerer at blive kritiseret for at blande os i, hvad eleverne laver i deres ferie, vil jeg til næste år i tydeligere vendinger end før sige til forældrene, at de ikke skal sende deres børn af sted,« siger Jens Boe Nielsen til avisen.

Rektor på Ørestad Gymnasium Allan Kjær Andersen vil gøre det samme. Han påpeger, at mange elever overtaler deres forældre med argumenter om at de andre fra klassen skal med til Prag.

Mange forældre er simpelthen ikke klar over, at det ikke er gymnasiet, men et rejsebureau, der arrangerer. Ofte bliver elever ligefrem hyret som stråmænd til at hverve deres klassekammerater til rejserne.

”Prag-turene udstiller, hvor stærk en alkoholkultur vi er oppe imod. Vi vil advare forældrene imod en markedsføring, som jeg mener er ulovlig. Halvdelen af eleverne er under 18 år, og det er forbudt at markedsføre ture, hvor alkohol er en tydelig del af konceptet, over for denne aldersgruppe,” siger Allan Kjær Andersen til Kristeligt Dagblad.

Det er i dag næsten umuligt at finde gymnasieintro-ture for nye elever, hvor alkohol ikke er bandlyst, og når skolerne selv arrangerer studieture til udlandet, foreskriver reglerne oftest kun en enkelt aften med moderat alkoholindtagelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu