ANNONCE

Flere elever smittet: Dansk gymnasium lukker

9. marts 2020 04:03 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Rysensteen Gymnasium lukker midlertidigt. To elever er smittet med coronavirus uden at have haft kontakt.

Rysensteen Gymnasium i København har bedt eleverne om ikke at møde op mandag morgen.

Det skyldes, at to elever er blevet smittet med coronavirus uden forbindelse med hinanden.

Lukningen er sket efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Personer, som har været tæt på de to smittede, er allerede blevet sat i frivillig karantæne i hjemmet.

– Alle, der har befundet sig på Rysensteen Gymnasium inden for de seneste uger, bør være opmærksomme på symptomer på coronavirus, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

– Såfremt man oplever feber, hoste eller åndenød, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen telefonisk og oplyse, at man har været på Rysensteen Gymnasium, siger hun i pressemeddelelsen.

Undgå større grupper

Desuden opfordres eleverne til at undgå at samles i større grupper ved gymnasiet. Der er knap 1000 elever på skolen.

I starten af denne uge blev en elev konstateret smittet med coronavirus. Det samme er en anden elev blevet i weekenden. Det skriver Politiken.

Efter det første tilfælde blev en række elever og lærere sendt i karantæne. Men det nye tilfælde har altså nu ført til, at skolen er helt lukket mandag. Det fremgår ikke, hvornår skolen igen bliver åbnet for eleverne.

Rektor Gitte Transbøl opfordrer i en besked eleverne til at undgå at færdes unødigt med hinanden og være for tæt sammen.

Samlet set er 35 personer konstateret smittet med coronavirus i Danmark. I weekenden har der været registreret 14 nye tilfælde.

Samtidig er 628 personer i karantæne. Personer i hjemmekarantæne bliver som udgangspunkt betragtet som raske, indtil det modsatte er bevist.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu