ANNONCE

Håndboldligaer aflyses: Her er vinderne – og taberne

7. april 2020 15:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sådan gik det de danske håndboldligaer.

De danske håndboldligaer og 1. division afsluttes før tid. Grundspillet samt slut- og kvalifikationsspil afvikles ikke, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF). Det er Udvalget for Professionel Håndbold under DHF, der har taget beslutningen. Nedlukningen sker grundet udbruddet af coronavirus, og de restriktioner det har medført.

– Det er ingen hemmelighed, at det her scenarie er det værst tænkelige, der kunne ske for dansk håndbold, siger DHF-formand Per Bertelsen på forbundets hjemmeside.

– Jeg er frygtelig ked af, at vi har måttet træffe den her beslutning, men det er desværre den eneste rigtige set i lyset af den situation, vi står i. Selve afgørelsen er for os i Dansk Håndbold Forbund at se den bedste af de mulige scenarier.

De vinder – og taber

Team Esbjerg kåres som dansk mester i kvindehåndbold, mens Aalborg Håndbold tager guldet i herreligaen.

I kvindernes HTH Ligaen rykker EH Aalborg ned, mens et andet nordjysk hold, Vendsyssel Håndbold, rykker op fra 1. division.

I Primo Tours Ligaen må Nordsjælland Håndbold tage turen ned på anden klasse, mens TMS Ringsted rykker op.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

Fakta

Sådan slutter håndboldligaer

De seneste – og altså også sidste – kampe i de forskellige rækker blev spillet i den første del af marts. Stillingerne fra dengang er der nu sat to streger under.

Håndboldsæsonen ender sådan:

Damer (HTH Ligaen og 1. division):

* Team Esbjerg kåres som dansk mester og tilmeldes Champions League.

* Odense Håndbold kåres som sølvvinder og tilmeldes EHF Cup.

* Viborg HK kåres bronzevinder og tilmeldes EHF Cup.

* Herning-Ikast Håndbold er pokalvinder og tilmeldes EHF Cup.

* EH Aalborg rykker ud af Ligaen.

* Vendsyssel Håndbold rykker op i ligaen fra 1. division.

Herrer (Primo Tours Ligaen og 1. division)

* Aalborg Håndbold kåres som dansk mester og tilmeldes Champions League.

* GOG Håndbold kåres som sølvvinder og tilmeldes EHF Cup.

* TTH Holstebro kåres som bronzevinder og tilmeldes EHF Cup.

* Bjerringbro-Silkeborg Håndbold tilmeldes EHF Cup.

* Nordsjælland Håndbold rykker ud af ligaen.

* TMS Ringsted rykker op i ligaen fra 1. division.

– Jeg har svært ved at beskrive med ord, hvor sørgeligt jeg synes, det her er, siger direktør i Divisionsforeningen Håndbold Thomas Christensen på DHF’s hjemmeside.

– Men omvendt er vi nødt til at træffe en beslutning, og derfor har vi tilsluttet os det forslag, som DHF’s administration har fremlagt for Udvalget for Professionel Håndbold. Nu skal vi lige sluge den her pille og så se fremad, i forhold til hvordan vi alle kommer mindst smertefuldt igennem krisen.

Hvad sker der så

Udvalget for Professionel Håndbold vil snarest muligt drøfte konsekvenserne for den kommende sæson, lyder det. Dermed blev de sidste ligakampe i dansk håndbold i denne sæson spillet 10. og 11. marts. Kort tid efter blev både HTH og Primo Tours Ligaen sat på pause.

Divisionsforeningen Håndbold sagde efterfølgende, at 30. juni var bagkant for at spille sæsonen færdig.

I sidste uge meldte Udvalget for Professionel Håndbold ud, at 20. april var deadline for at træffe en beslutning om at spille sæsonen færdig eller ej, men mandagens udmelding fra regeringen lader altså til at have sat skub i tingene.

Nedlukningen af HTH og Primo Tours Ligaen er den seneste aflysning af nogle af de større danske sportsrækker.

Vinder: -Specielt

– Det er en meget speciel følelse at stå med, men vi har samtidig også en stor stolthed over, at vi igennem hele sæsonen præsterede på så højt et niveau. Og det niveau bliver vi så belønnet for nu, siger Aalborg Håndbolds cheftræner, Stefan Madsen, om de guldmedaljer, som hans hold får, efter at sæsonen tirsdag blev afsluttet før tid.

Ved afslutning var der afviklet 24 runder i herrernes Primo Tours Ligaen, og Aalborg toppede rækken med 42 foran GOG og TTH Holstebro, der stod noteret for henholdsvis 34 og 33 point. De to hold får derfor tildelt sølv og bronze.

Nedrykker ærgerlig

Det var en af de hårde dage på kontoret i Nordsjælland Håndbold tirsdag. Her tikkede nyheden om at afslutte de danske håndboldligaer og 1. division ind hos sportschef Jørn Blom Hansen, og han erfarede dermed, at Nordsjælland rykker ud af Primo Tours Ligaen.

– Vi er ærgerlige over, at vi er landet, hvor vi er, fordi vi stadig havde muligheden for at spille os til ikke at rykke direkte ned. Vi havde tænkt os at kæmpe til det sidste, siger sportschefen.

Nordsjælland lå sidst i ligaen med ni point på kontoen og fire point op til Lemvig-Thyborøn, men da der ikke kan spilles mere nu i grundspillet, så rykker Nordsjælland direkte ud.

Beslutningen får dog ikke sportschefen til at lange ud mod alt og alle. Han forstår godt situationen.

– Jeg er enig i, at der skulle træffes en beslutning, så vi alle ved, hvad vi skal videre med, så vi har en platform at komme i gang fra. På den måde er jeg glad for en beslutning, siger Jørn Blom Hansen.

Sådan i andet sport

Den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen, lukkede allerede i starten af marts ned for sæsonen før tid uden at kåre en mester.

I slutningen af marts fulgte de danske basketball-ligaer trop – her blev der dog uddelt guldmedaljer til henholdsvis Bakken Bears i herreligaen og Hørsholm 79ers i kvindeligaen.

Superligaen i fodbold har stadig planer om at genoptage kampene og spille sæsonen færdig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu