ANNONCE

Håndsprit-fabrik knokler i døgndrift

15. marts 2020 19:57 | Af: Newsbreak.dk

En fabrik i Nykøbing Falster producerer nu håndsprit døgnet rundt. De har afvist kunder, der ville købe til tårnhøje priser for at videresælge på det sorte marked

Coronaudbruddet og de mange drastiske foranstaltninger, der skal stoppe smitten, skader forretningen for mange danske virksomheder.

Men i Nykøbing Falster ligger virksomheden Sæbefabrikken A/S, og her drøner samlebåndene afsted i et tempo, der er højere end nogensinde før.

Det skriver TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under videoen

De sidste 14 dage er ordrerne på håndsprit væltet ind med så stor fart, at fabrikken ikke kan følge med. Normalt producerer fabrikken på Falster 45 ton sæbe og sprit i døgnet, men siden torsdag i sidste uge har de lagt 20 ton oveni dagligt. Det har krævet flere hænder.

– Vi har ansat 20 ekstra medarbejdere og arbejder i døgndrift. Vi har måtte ringe rundt til gamle kendinge, der har været på sæbefabrikken før for at spørge, om de vil give en tjans med, og det har de sagt ja til, siger direktør Per Jørgensen til TV2 ØST.

Treholdsskift

De tyve ekstra medarbejdere betyder, at fabrikken kan køre treholdsskift, og derfor er produktionen i gang hele døgnet alle ugens dage.

Det er nødvendigt, for efterspørgslen er enorm i øjeblikket. Så enorm, at fabrikken får henvendelser fra folk, der vil købe spritten til mange gange den normale pris for at sælge det videre på det sorte marked.

– De siger jo ikke deres navn. Men de kommer forbi og vil betale kontant. Der er vi gudskelov så stærke, at vi siger nej, fortsætter direktøren.

Fabrikken leverer normalt kun til grossister og ikke til andre slags virksomheder eller private. De har dog valgt at holde fast i kun at levere til deres eksisterende kunder.

– Den sidste uge har det været et kaos, så vi har måtte sige nej og understrege, at vi kun handler med vores trofaste, danske kunder og vores kunder i Norden, siger direktør Per Jørgensen til TV2 ØST.

Kilde: TV2 Øst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu