Håndvask giver café problemer med Fødevarestyrelsen

28. november 2018 13:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Café Azzurra i Aalborg har haft et ikke alt for glædeligt besøg af Fødevarestyrelsen.

Håndvask giver café problemer med Fødevarestyrelsen
Håndvasken på dette foto er ikke fra restauranten. Det vides ikke, om håndvasken på dette billede virker. Genrefoto.

Hvor mange håndvaske har de på Café Azzurra på John F. Kennedys Plads 3 i Aalborg? Svaret er én for lidt, i hvert fald i følge de regler man skal drive restaurant efter i Danmark.

Læser man den seneste kontrolrapport for spisestedet, for et kontrolbesøg 21. november, kan man læse, at Café Azzurra mangler én fungerende håndvask med rindende varmt og koldt vand.

Newsbreak.dk har talt med Henrik Kjær, sektionsleder i Fødevare Nordøst for Fødevarestyrelsen. Han fortæller, at caféen som sådan har rigeligt med håndvaske, men de mangler en særlig håndvask, der kun er beregnet til, at personalet kan vaske deres hænder.

– De har en håndvask, der hænger der, den skal hænge. Men den er gået i stykker, siger Henrik Kjær til Newsbreak.dk.

Hvor bliver håndværkeren af?

Det er i sig selv ikke nævneværdigt, at restauranten har problemer med en håndvask, hvis det ikke var fordi, at det har været sådan på Café Azzurra i et godt stykke tid.

For læser man kontrolrapporten for Fødevarestyrelsens foregående besøg 14. maj, kan man læse, at caféen også dengang havde problemer med håndvasken.

I maj måned forlød det fra personalets side, at der var tilkaldt en håndværker, der skulle udbedre skaden, men om denne håndværker stadig er på vej, seks måneder senere, eller om der er noget andet galt, det er ikke til at sige.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Café Azzurra, mens Henrik Kjær fortæller, at det i sig selv er glimrende, når virksomheder proaktivt forsøger at få håndværkere til at udbedre fejl og mangler.

Men fordi problemet ikke blev løst på seks måneder, fik restauranten en indskærpelse. Med det følger en smiley, der ikke smiler særlig meget og et opfølgende besøg to måneder efter det seneste besøg.

– Vi skalerede op, da vi kom derud seks måneder senere og sagde, at nu skal de have det lavet, siger Henrik Kjær til Newsbreak.dk.

Du kan læse de to seneste kontrol-rapporter fra Fødevarestyrelsen her:
14. maj 2018

21. november 2018

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu