ANNONCE

Hård kamp om ægte Matador-klenodier

23. april 2021 10:26 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Buddene på rekvisitter fra en af Danmarks mest sete Tv-serier stikker af

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Tre dokumenter fra Tv-serien Matador blev den. 17. april sat på auktion hos Bruun Rasmussen. Her vurderede auktionshuset, at dokumenterne var mellem 2.000 og 3.000 kroner værd. Men med tre dage tilbage af auktionen har buddene dog langt overskredet den vurdering.

I skrivende stund, fredag formiddag, ligger det højeste bud på 15.000 kroner og de seneste 23 timer er buddene steget med 2.000 kroner. Der er tale om tre stykker papir, som har været med på optagelserne af to afsnit i den prisbelønnede serie. Interesserede kan byde med på Bruun Rasmusens Netauktion.

– Det hører til sjældenhederne, at vi sætter rekvisitter fra film- og tv-verdenen på auktion, og vi er derfor glade for at kunne præsentere de tre klenodier fra Matador, sagde Peter Broe, vurderingssagkyndig i antikviteter hos Bruun Rasmussen, da de blev sat på auktion.

I alt har 45 personer givet bud på rekvisitterne.

Genkendelige dokumenter

Buddene afspejler måske meget godt, hvordan danskerne har higet efter Matador, som er blandt de allermest sete Tv-serier i dansk fjernsyn. Og i 2006 blev serien optaget i den danske filmkanon.

De tre dokumenter på auktion er brevpapir fra Omegnsbanken, et koncertprogram fra Elisabeth Friis’ og Kristen Andersen-Skjerns første møde og derudover et socialistisk kampskrift. Alle papirerne har været brugt som rekvisitter i Tv-serien. Smårekvisitterne stammer fra episoderne “I disse tider” og “Skyggetanten”.

Tilhængere af serien kan måske huske indledningen på invitationen til et socialistisk møde med ordene:

– Kammerater! Nu er Tiden inde til, med fornyede Kræfter, at gøre et stykke Arbejde, for den Socialistiske Idé, til at ruste os til Kamp, mod Udbytterne og Kapitalisterne

Mandag den 26. april klokken 21.53 vil være den allersidste chance for at byde på rekvisitterne.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu