ANNONCE

Hård konsekvens i Aarhus efter flere skyderier

16. april 2021 19:00 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

To skyderier får nu politiet til at indføre visitationszoner

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Østjyllands Politi indfører fredag den 16. april klokken 20.00 visitationszoner i Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang i det vestlige Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Visitationszonerne bliver oprettet efter to skudepisoder i det offentlige rum i april og flere indikationer på, at en konflikt er ved at blusse op mellem grupperinger i områderne.

Onsdag affyrede to mænd på en scooter flere skud i krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus, og et af projektilerne ramte en tilfældig borgers bil.

Skyderi i Brabrand

Et par uger før, natten til den 5. april, blev der afgivet flere skud på Janesvej i Brabrand.

Det er endnu ikke klarlagt, hvem der stod bag de to skudepisoder, men det er Østjyllands Politis vurdering, at gerningsmændene har relationer til grupperinger i Brabrand og Trillegården, og at motivet sandsynligvis skal findes i uoverensstemmelser mellem grupperingerne.

– De skudepisoder vi har set i det offentlige rum er helt uacceptable, og noget vi tager meget alvorligt. Hændelserne, flere våbenfund i områderne, og de oplysninger vi har, tyder på, at der er et meget anspændt forhold mellem de to grupperinger, og der er risiko for flere lignende episoder,  siger politiinspektør Carit Andersen.

Øget patruljering og intensiv efterforskning

Indtil videre gælder visitationszonen frem til og med tirsdag 4. maj. Perioden kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det.

– Med visitationszonen får vi endnu bedre muligheder for at fjerne våben fra gaden, men det kan ikke stå alene. Derfor vil vi den kommende tid også øge vores patruljering i det vestlige Aarhus, og vi fortsætter med vores intensive efterforskning af skudepisoden og af personer i de to grupperinger, siger Carit Andersen.

I en visitationszone kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu