ANNONCE

Hårdt ramt af restriktioner – én ting kan hjælpe

7. januar 2021 21:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mentor i socialpsykiatrien i Favrskov har fået en god - men dyr - idé. Derfor kan du nu hjælpe.

Hårdt ramt af restriktioner - én ting kan hjælpe
Carina Laursen, der arbejder med psykisk sårbare unge, har fået en god idé, der kræver Lego. Foto: Scanpix (Indsat: Carina Laursen. Foto: Privat)

De fleste danskere har et forhold til Lego. Nogle vokser fra det, andre gør ikke, men hvis du tilfældigvis har Lego-sæt til voksne liggende, så kan du hjælpe en flok unge, der har et særligt behov for at kunne holde sig i gang sammen med andre.

Carina Laursen, der er mentor i socialpsykiatrien i Favrskov Kommune, har fået en idé, der involverer en masse Lego. Helst.

Hendes idé er til fri afbenyttelse, hvis du selv står i en situation som Carina Laursen og har svært ved at holde skruen i vandet for de borgere, der har brug for, at du gør netop det i coronakrisen.

Laursen arbejder hos et tilbud til unge mellem 18 og 35 år, der har forskellige psykiske sårbarheder, hvor en stor del af de aktiviteter, der normalt får snakken og fællesskabet til at køre, er blevet umuliggjort på grund af coronavirus.

– Vi må ikke sidde for tæt, så vi kan for eksempel ikke spille kort eller lave mad sammen længere. Derfor kom jeg til at tænke på Lego. Det er lavpraktisk, man kan samle et sæt i sit eget tempo, men samtidig er det noget, borgerne kan lave hver for sig, mens vi sidder i samme rum med god afstand. Så kan snakken gå alligevel, siger hun til Newsbreak.dk.

Ingen midler og corona

Der er dog et problem. Midlerne er ikkeeksisterende. Som nævnt i indledningen er håbet, at nogen vil donere Lego, som de unge mennesker, der ikke nødvendigvis har det let, kan gøre brug af.

– Faktisk er der allerede en kvinde, der har skrevet til mig – hun vil gerne være anonym – så på fredag skal jeg hente noget allerede, og det er simpelthen så overvældende, siger Carina Laursen.

Selvom der allerede er Lego på vej, så er der helt klart plads til flere sæt. For der er flere af de faste brugere, der har det så svært, at de ikke kan komme udenfor – derfor vil Laursen gerne have muligheden for at aflevere Lego-sæt, som de kan bygge derhjemme.

– Mange i målgruppen har ikke nødvendigvis mange penge og har ikke nødvendigvis haft det, så det er ikke sikkert, de nogensinde har prøvet at bygge store Lego-sæt, siger Laursen.

Tilbuddet i Favrskov er indrettet som et åbent tilbud, hvor de unge kan komme og gå, som de vil. Der er ingen visitation, og alle, der synes, de har brug for det, er velkomne. Mange af brugerne er psykisk sårbare, og de er særlig hårdt ramt af restriktionerne i kølvandet på coronaviruspandemien.

Har du Lego, du gerne vil donere, så kan Carina Laursen kontaktes på sin arbejdsmail: caril@favrskov.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu