ANNONCE

Hækkerup: Et politisk ansvar

27. december 2011 14:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hækkerup: Et politisk ansvar
Billede mangler

Siden 2004 har forsvarsministeriet vidst, at de fanger, danske soldater udleverede til det irakiske politi, risikerede at blive udsat for tortur.
Oplysningerne er bare aldrig kommet frem, og det forarger forsvarsministeren.
“Det er meget alvorlige beskyldninger, som kalder på en undersøgelse, der kan gøre det klart, om det forholder sig sådan. Hvis det er rigtigt, er det her meget alvorligt,” siger Nick Hækkerup til Newspaq.
En undersøgelseskommission er allerede igangsat, og ifølge forsvarsministeren er det en politisk sag, som skal klarlægges.
“Meget af det er et politisk ansvar og ikke forsvaret, som der skal skydes på. Der har været en regering og et politisk flertal, som har været meget opmærksomme på, at reglerne ikke blev overholdt,” siger Hækkerup, og fortsætter:
“Det har været belejligt ikke at snakke om tingene, men nu tager vi fat, også selv om det kan blive smerteligt, så vi kan finde ud af, hvad der har været galt.”
Han peger på, at alle andre lande har været igennem undersøgelser, som har klarlagt Irakkrigens fejl og mangler. Det skal vi nu også have i Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu