Hækkerup: Forsvarschefens vurdering er vigtig

21. februar 2013 11:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hækkerup: Forsvarschefens vurdering er vigtig
Billede mangler

Efter forsvarschef Peter Bartram har peget på, hvilke kaserner, han mener bør lukkes, er det nu op til politikerne at afgøre kasernernes skæbne.

 

Endnu er det for tidligt at sige, hvad udfaldet af de politiske forhandlinger bliver, men forsvarschefens vurdering er vigtig, lyder det fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

»Nu er forsvarschefen kommet med sin indstilling til politikerne. Han har gennem sine militære briller anbefalet, at man lukker de her kaserner. Det, der så er vores opgave politisk nu, er at tage stilling til, hvad for nogle kaserner, vi så synes politisk, der skal lukkes.«

Spørgsmål: Hvad vil være din indstilling?

»Det vil jeg snakke med de andre forligspartier om, for mine erfaringer er, at hvis vi først begynder at forhandle i pressen, så er det meget, meget svært at nå til et resultat,« siger han.

Forsvarschefen blev i forbindelse med forsvarsforliget fra sidste år bedt om at vurdere, hvilke kaserner, der var militærfagligt belæg for at lukke. I går pegede han så på Bülows Kaserne i Fredericia, Haderslev Kaserne, Sønderborg Kaserne, Almegårds Kaserne på Bornholm og enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne.

Spørgsmålet om kasernelukninger var en af de helt store knaster i forhandlingerne sidste år, men med forsvarschefens indstilling er Nick Hækkerup klar til at tage hul på nye forhandlinger, og her bliver forsvarschefen vurdering vigtig, selv om der også er andre faktorer at tage hensyn til.

»Vi vil gerne have et forsvar, der bliver drevet så effektivt som muligt, så vi får mest muligt ud af skatteborgernes penge, så det betyder selvfølgelig meget, hvordan vi får det mest effektive og moderne forsvar. Der er det militære hensyn, og så er der en række politiske hensyn, som også kommer til at få betydning, men det betyder meget, hvad forsvarschefen siger,« siger Nick Hækkerup, der på trods af de vanskelige forhandlinger inden jul er overbevist om, at man nu kan komme til enighed.

»Vi har alle sammen i forsvarsforliget forpligtet os til at lytte til det, forsvarschefen siger. Det forsvarsforlig, vi har lavet, står på en ny struktur for hæren, og den nye struktur giver nogle kaserner i overskud, og vi vil ikke bevare kaserner, der er i overskud,« siger Nick Hækkerup.

De politiske forhandlinger går i gang så hurtigt som muligt, men forsvarsministeren tør ikke komme med et bud på, hvornår de slutter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu