Hækkerup: Vi har taget hensyn til de ansatte

11. marts 2013 13:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hækkerup: Vi har taget hensyn til de ansatte
Billede mangler

Det har ikke kun været militærfaglige argumenter, der har haft betydning for, hvilke kaserner der nu må dreje nøglen om. Også hensynet til Forsvarets ansatte og deres familier har haft betydning for beslutningen.

 

Det siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) efter beslutningen om, at man som en del af forsvarsforliget lukker Bülows Kaserne i Fredericia og Sønderborg Kaserne, mens Vordingborg Kaserne bliver kraftigt reduceret og må afgive omkring 150 stillinger til to af landets øvrige kaserner.

»Det er ikke noget mål i sig selv at bevare kaserner, men det er heller ikke noget mål i sig selv at se stort på Forsvarets ansatte,« siger han.

Med aftalen om kasernelukninger, der blev indgået mandag, freder man samtidig Almegårds Kaserne på Bornholm, samt kasernerne i Høvelte og Haderslev, som under de politiske forhandlinger har været i farezonen, og som forsvarschef Peter Bartram tidligere har peget på, at man ud fra en militærfaglig vurdering kunne lukke.

Ifølge Nick Hækkerup afspejler beslutningen om kasernelukninger, at der har været andre hensyn end de militærfaglige.

»Vi står med en kasernestruktur, vi står med nogle arbejdspladser, vi står med nogle folk med nogle familier, vi står med et i øvrigt velfungerende forsvar, så det, vi gør, er at lave de ændringer, så vi kan modernisere og effektivisere vores forsvar, men også tage hensyn til den virkelighed, som Forsvaret er i,« siger Nick Hækkerup.

»Hvis det skal være udtryk for hår på brystet, at man flytter en masse arbejdspladser og rammer en masse familier rundt omkring i landet, har jeg ikke noget imod ikke at have hår på brystet i den sammenhæng. Der er også et hensyn at tage til vores ansatte i Forsvaret,« siger han.

Blandt andet bliver Haderslev Kaserne fredet, fordi partierne har ønsket at bevare en kaserne i Sønderjylland og kasernen på Bornholm bliver bevaret på grund af dens betydning for øen, siger ministeren.

Aftalen om kasernelukninger betyder, at man ikke når det fulde sparemål på 2,7 milliarder kroner med kasernelukningerne alene, og derfor skal Forsvarets materiel også skal spare.

Ifølge Nick Hækkerup skaber det ro i Forsvaret, at der nu er navn på de kaserne, der må lukke.

»En af grundene til, at vi har presset på for at få aftalen på plads nu, har været alle partiers ønske om at skabe tryghed for de ansatte i Forsvaret,« siger han.

»Når den her sten er lagt, kan vi komme videre med en lang række af de andre ting, der ligger i forsvarsforliget,« siger han.

Bag forliget er regeringspartierne, Venstre, de Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu