ANNONCE

Hækkerups mål: Specialstyrker kommer afsted

24. december 2011 13:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hækkerups mål: Specialstyrker kommer afsted
Billede mangler

Jægersoldaterne bliver udsendt til Afghanistan i februar.
Det ser Nick Hækkerup (S) som et meget muligt scenarie og hans helt klare mål.
Udmeldingen kommer oven på forsvarsministerns erklæring om, at retningslinjerne skal være på plads inden specialkorpset kan udsendes til Helmann provinsen i Afghanistan.
I går kom det frem, at Danmark har taget mere end dobbelt så mange krigsfanger som ellers oplyst. Og at danske soldater ulovligt har udleveret fanger direkte til det irakiske styre danske soldater. Angiveligt fordi retningslinjerne for soldaterne ikke har været klare.
“Det er mit mål, at vi får det klaret i løbet af januar måned, og det betyder at specialstyrkerne kommer af sted, fuldstændig som det har været planlagt hele tiden. Det skulle nok være muligt,” siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til Newspaq.
Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, mener, at ministeren skal rubbe neglene.
“Jeg er meget ked af, at forsvarsministeren melder ud offentligt, at nu skal jægersoldaterne og frømandskorpset tilbageholdes, som om der var noget galt med jægerkorpset og frømandskorpset. Jeg synes han burde udtrykke fuld tillid til sine knalddygtige soldater og i stedet lade nogle i forsvarsministeriet arbejde over i juleferien for at få retningslinjerne i orden,” siger hun til Newspaq.
Soldaterne skulle træne afghanske styrker i Helmann provinsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu