ANNONCE

Hæler dømt efter tyveri af 124 kirkestole

22. april 2020 15:39 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En 30-årig mand, der fik overdraget kirkestole stjålet fra Thorsager Kirke, er blevet idømt en fængselsstraf.

I oktober 2019 blev, hvad der først mentes at være 143 stole, stjålet fra Thorsager Kirke. Sidenhen dukkede en bunke af de fine Kaare Klint-stole op på en parkeringsplads, hvor de var blevet dumpet.

Mens det sidste antal af kirkestolene blev fundet bagi en varebil på en rasteplads blot en uge efter tyveriet fra kirken.

Det er lykkedes for Østjyllands Politi at finde frem til manden, der fik stolene overdraget efter tyveriet. Han er nu blevet idømt en fængselsstraf, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Stole blev læsset om

Hvad der efterhånden er blevet revideret til at være 124 kirkestole af designeren Kaare Klint blev i slutningen af 2019 stjålet fra Thorsager Kirke.

Få dage efter dukkede alle stolene op. Omkring halvdelen af kirkestolene blev fundet på en rasteplads vest for Aarhus, mens den anden halvdel lå i en stjålet varebil på en rasteplads på Djursland.

I efterforskningen af sagen fandt Østjyllands Politi ud af, at en del af stolene var blevet læsset om på Pendlerpladsen Korslund ved Rønde kort efter indbruddet.

Ved hjælp af digitale spor og teleoplysninger lykkedes det Østjyllands Politi at finde frem til en 30-årig mand fra Aabyhøj, der var på pendlerpladsen den nat, hvor stolene blev omlæsset.

Erkendte hæleri

Den 30-årige mand blev ved Retten i Randers blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel for hæleri af særlig grov beskaffenhed efter at have erkendt, at han var i besiddelse af de stjålne stole. Han har også modtaget dommen.

Østjyllands Politi har dog ikke haft held med at finde frem til, hvem der stod bag tyveriet designerstolene i Thorsager Kirke.

– Det er desværre ikke lykkes os at finde frem til mændene bag tyveriet, men vi er glade for, at vi fik leveret samtlige stole tilbage til kirken, og at vi fik sat en gerningsmand fast, siger politikommissær Anders Schouby og fortsætter:

– En stor tak til alle de borgere, der delte vores efterlysninger via de sociale medier. Det var medvirkende til, at vi hurtigt fandt stolene og lagde et stort pres på gerningsmændene. Vores teori er, at det blandt andet er derfor, de endte med at smide stolene af.

Det er kun, hvis der kommer nye oplysninger i sagen, at Østjyllands Politi vil genoptage efterforskningen efter tyveriets gerningsmænd. De oplysninger, politiet er i besiddelse af vurderes til at være udtømt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu