ANNONCE

Hærværk: 9000 liter vand hældt ud på tennisbane

20. august 2020 17:58 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

En fynsk tennisklub er blevet udsat for et usædvanligt hærværk

Medlemmerne af Otterup Tennisklub er i denne tid dybt fortørnede og undrende. Hvem kan finde på at lave hærværk på en tennisbane?

Den ene banevander er blevet pillet af vandslangen, herefter er der åbnet for vandet. Det skete natten til søndag og først mandag morgen opdagede en hundelufter det og slog alarm.

I løbet af natten nåede der at løbe 9000 liter vand ud på en af klubbens to grusbaner.

– Det er så ærgerligt. Vi ved endnu ikke, hvor slemt det er. Men vores forsikring dækker ikke, og det gør kommunens heller ikke. Indtil her for kort tid siden så det ud til, at udgiften skulle tages af klubkassen, siger en skuffet formand Dennis Stender Weise Nielsen.

Men i løbet af torsdag eftermiddagen fik Otterup Tennisklub et plaster på såret.

– Jeg er lige blevet ringet op og har fået at vide, at Nordfyns Kommune dækker skaden, siger formanden.

Ingen overvågning

Normalt er det indbrud i klubhuse eller ødelagte baneure, tennisklubber kan være ude for. denne gang er det altså hjertekuglen: Banerne. Formanden har ikke den fjerneste idé om, hvem der kan stå bag hærværket. Klubben har som de fleste andre mindre tennisklubber ingen overvågning.

– Dit gæt er ligeså godt som mit. Men jeg kan i hvert fald ikke forestille mig, at det er tennisspillere. Det er sikkert nogen, der synes, der var en sjov idé, men ikke tænkte over konsekvenserne, siger formanden.

Klubben har også en kunstgræsbane, men netop grusbanerne er de mest følsomme og sværeste at vedligeholde. Klubben afventer derfor et tilbud på, hvor stort et indhug i klubkassen, det vil gøre.

– Vi håber på en hurtig udbedring. For oven i det hele er det gået ud over lige præcis den eneste bane, vi har lys på, og det bliver jo tidligere og tidligere mørkt, siger Dennis Stender Wiese Nielsen.

Meningsløst

Et hærværk er slemt nok i sig selv, men netop denne tid er den værst tænkelige for en tennisklub. Der er fuld gang i klubmesterskaberne, turneringskampe og i det hele taget er de fleste tilbage fra sommerferie.

– Der bliver pres på de resterende baner, siger formanden.

På tennisklubbens Facebookside giver flere medlemmer frit løb for deres frustrationer:

– Fuldstændig meningsløst at folk har behov for at ødelægge noget, som hele byen reelt er ret glade for, skriver Ken Ragus.

– Det er så trist, at det er foreningslivet og klubberne, der rammes i øjeblikket. Dét, der skal skabe sammenhold, bliver ødelagt, det giver ingen mening, skriver Casper Knudsen.

Andre klubber påvirkede

Hærværk af denne karakter er ikke hverdag hos danske tennisklubber. Så cheftræner i Fruens Bøge Tennisklub og tidligere international topspiller på WTA-touren Anastasia Yakimova har været forbi klubben og tilbyde sin hjælp.

– Det er flot af hende. Hun har været her og besigtiget banen og givet sin vurdering videre til firmaet, der skal udbedre skaden. Helt frivilligt uden af kræve nogen betaling, siger en imponeret formand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu