ANNONCE

Hæver beredskabet: Eksplosion i indlagte

27. december 2020 17:15 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

På 16 dage er Region Sjælland gået fra trin 1 til trin 4 i coronaberedskabet.

Hæver beredskabet: Eksplosion i indlagte
Antallet af indlagte med coronavirus i Region Sjælland er "hastigt stigende", og det har fået regionen til at tage endnu et trin op på beredskabsskalaen. Trin 4 skal sikre flere senge til coronapatienterne. (Arkivfoto). Foto: ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Der er sket en så kraftig stigning i antallet af coronapatienter på hospitalerne i Region Sjælland, at regionen søndag øger sit coronaberedskab til trin 4.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Regionen går et trin op i coronaberedskabet, fordi den oplever “et massivt pres på alle fronter i vores sundhedsvæsen”, oplyser regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

– Vi bliver derfor nødt til med rettidig omhu endnu engang at hæve vores beredskab, så vi får omlagt flere senge på vores sygehuse til covid-19-patienter, siger han i meddelelsen.

Dermed er regionen på ganske kort tid gået fra laveste til højeste beredskab.

1 til 4 på 16 dage

For 16 dage siden var beredskabet på trin 1. 11. december gik regionen til beredskabsniveau 2, og 20. december oplyste regionen, at den gik til niveau 3.

At regionen går til trin 4 betyder i praksis, at mere personale bliver flyttet fra deres nuværende opgaver, så de i stedet kan tage sig af coronapatienter.

Hvis antallet af indlagte bliver ved med at stige, vil regionen i løbet af januar “med stor sandsynlighed” gøre brug af nødhospitaler.

De vil være til medicinske patienter, der endnu ikke er klar til at blive udskrevet til enten kommunerne eller eget hjem. Det skriver regionen.

Eksempelvis kan epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund blive brugt, fremgår det. Det samme kan andre specialsygehuse.

Sygehusene fungerer stadig

Regionsrådsformanden kalder beredskabet robust og forsikrer, at patienter i regionen kan føle sig trygge.

– Borgerne skal huske, at akutte patienter og livstruende sygdomme håndteres, fuldstændig som vi plejer at gøre på sygehusene. Man skal altså ikke tøve med at søge læge. Sundhedsvæsenet er åbent trods det store pres med covid-19, siger Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

Der er 133 indlagte i Region Sjælland, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag. 19 er så syge, at de får behandling på en intensivafdeling, og heraf ligger 6 i respirator.

Til at begynde med bestod regionernes beredskabsplan kun af trinene 0-3.

Kort inden jul begyndte Region Sjælland at forberede sig på trin 4, og søndag oplyser regionen, at den er ved at gøre sig klar til et nyt trin 5, hvis den negative udvikling med mange indlagte forsætter.

Flere end 800 indlagt

I hele Danmark er antallet af indlagte ligeledes steget markant, og 817 er nu indlagt på danske hospitaler med covid-19.

102 er på intensiv, og 65 af disse har brug for en respirator.

21 danskere er det seneste døgn døde med coronavirus, hvilket bringer det samlede danske dødstal op på 1174.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu