ANNONCE

Haitis børn har det bedre efter jordskælv

9. januar 2012 21:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Haitis børn har det bedre efter jordskælv
Billede mangler

En del haitianske børn har det bedre på visse punkter, end de havde for knap to år siden, da det voldsomme jordskælv ramte Haiti.
UNICEF hjælper regeringen med at planlægge og gennemføre præsident Martellys initiativ for gratis uddannelse til alle børn.
Man har i 2011 leveret skolematerialer til 750.000 elever og 15.000 lærere, behandlet mere end 15.000 børn for akut underernæring, hjulpet 600.000 mennesker i det jordskælvsramte område med bedre sanitære forhold og adgang til rent drikkevand.
I de dårligst stillede områder er vaccinationsraten blandt børn steget fra kun seks procent før jordskælvet til 85 procent. Og for første gang i landets historie arbejder Undervisningsministeriet med støtte fra UNICEF på at give vigtige indlærings- og udviklingsmuligheder for børn i førskolealderen.
“Der er rapporter om små og store sejre overalt, og det er vi utrolig glade for. Men Haiti er stadig et meget skrøbeligt land, der er plaget af fattigdom og underudvikling. Det er et samfund, der på mange måder skal bygges op fra grunden, og derfor skal vi frem for alt hjælpe Haiti til at kunne klare sig selv. En af de vigtigste forudsætninger for dette er, at alle børn og unge bliver uddannede, så de kan bidrage til landets udvikling,” siger UNICEF Danmarks generelsekretær, Steen M. Andersen.
Jordskælvet, der ramte Haiti, målte 7,0 på Richterskalaen. Det kostede 220.000 menneskeliv og gjorde flere millioner mennesker hjemløse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu