Hakket kød kaldes tilbage: Der kan være salmonella i

31. marts 2018 22:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Har man købt kødet, skal det leveres tilbage eller smides ud.

Hakket kød kaldes tilbage: Der kan være salmonella i
Det er hakket oksekød, der tilbagekaldes. Arkivfoto.

Virksomheden Gris Lam & Co A/S tilbagekalder lørdag aften hakket øksekød ved navn “Økologisk Hakket Oksekød 8-12%”. Virksomhedens egenkontrolprøver viser, at der muligvis er salmonella i kødet.

Kødet er procuderet 21. marts 2018 og har overskredet sidste holdbarhedsdato, der er 28. marts 2018.  Det betyder dog ikke, at der ikke kan være forbrugere, der har produktet frosset ned. Er det tilfældet, skal man kassere produktet eller levere det tilbage, hvor det er købt.

Det hakkede kød bliver tilbagekaldt i en pressemeddelelse, og det har følgende data:

Pakkedato: 21.03.2018
Mindst holdbar til: 28.03 2018

Hakket Oksekød 8-12% 400g, EAN:5711856002012
Hakket Oksekød 8-12% 800g, EAN:5713032047008

Solgt i:
Irma butikker
Gennem webbutikken Nemlig.com

Fødevarestyrelsen skriver, at der er risiko for, at man bliver smittet med salmonella, hvis kødet ikke serveres gennemstegt, eller hvis det har krydsforurenet andre fødevarer.

Salmonella

Symptomer på salmonellaforgiftning er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fakta

Symptomer på salmonella

  • Symptomerne er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast.
  • Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger.
  • I sjældne tilfælde, hvor salmonella giver blodforgiftning, kan man blive syg i længere tid.
  • Man bliver gerne syg 1/2 – 2 døgn efter at have spist fødevaren med salmonella.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra virksomheden Gris Lam & Ko A/S.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu