ANNONCE

Hallucinationer, sygdomme og gift: Disse madvarer skal du passe godt på

23. juni 2018 14:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det kan gå frygtelig galt, hvis du ikke er opmærksom.

Vidste du godt, at muskatnød kan give dig voldsomme og lange hallucinationer? Måske ikke, men det kan de altså, og det er langt fra den eneste helt almindelige fødevare, det er værd at holde et skarpt øje med.

I galleriet over artiklen har Newsbreak.dk samlet en række fødevarer, der kan gøre dig syg, dårlig og skæv. Nogle af dem kan sågar slå dig ihjel, hvis du ikke passer godt på.

Vi har for eksempel tidligere forklaret, at du aldrig må spise grønne kartofler. Det kan ende med at gøre dig voldsomt syg, nemlig. DTU Fødevareinstituttet forklarede på sin hjemmeside, hvordan problemet er, at giften ikke nødvendigvis er til hverken at smage eller at se. Så du kan indtage den uden at lægge mærke til det.

Grønne kartofler kan altså give mavekramper, kvalme, opkastning og diarré. Giften kan ikke koges eller steges væk. Så det er lettest bare ikke at spise grønne kartofler.

Desuden bør du kun spise selve kartoflens knold, aldrig spirer, blomster, blade, stængler og frugter, fordi de har et meget højt indhold af giftstoffer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu