ANNONCE

Halv pris: Så vildt går det til

30. juli 2020 22:12 | Af: Newsbreak.dk

Kunderne strømmer til østjyske attraktioner.

Halv pris: Så vildt går det til
Randers Regnskov har glæde af mange nye førstegangskunder. Foto: Scanpix

Citathistorie, TV2 Østjylland:

Direktørerne for en række østjyske attraktioner kan ikke få armene ned over sommerens besøgstal. Omkring 15.000 flere har besøgt Randers Regnskov i juli i år sammenlignet med sidste år.

– Man kan sige, vi har rejst os fra asken. Jeg er rigtig, rigtig glad for, at danskerne har taget “staycation” til sig, siger direktør Henrik Herold til TV2 ØSTJYLLAND.

Omkring 67.000 har besøgt regnskoven i juli i år, imens tallet sidste år lå på omkring 50.000. I Munkholm Zoo på Djursland har der været omkring 1000 gæster om dagen i juli. Til sammenligning var sidste år omkring 600 besøgende om dagen i den lille zoo i samme periode. Også Kunstmuseet ARoS i Aarhus har de også oplevet et stigende antal besøgende i juli.

– Det har væltet ind med gæster – selv i regnvejr, siger ejer af Munkholm Zoo, Benny Sejer Johansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

– Efter en lang nedlukningsperiode og et lavt besøgstal i juni er det glædeligt at besøgende fra nær og fjern har udvist så stor interesse for at få en ARoS-oplevelse i deres ferie, udtaler direktør for ARoS, Erlend Høyersten.

Halv pris er lig gæster

Æren for de mange besøgende giver de blandt andre folketinget og deres sommerpakke, der gjorde det muligt for museer og andre kulturinstitutioner at tilbyde billetter til halv pris. Samtidig har langt flere valgt at holde ferie i Danmark end normalt.

– Det er jo ikke billigt at holde ferie i Danmark, og skal man ud og opleve noget hver dag, og har man to-tre børn og skal have mad og is, så er det dyrt. Så det er klart, at den halve pris spiller en kæmpe stor rolle, siger Benny Sejer Johansen fra Munkholm Zoo.

– Det har også gjort det muligt for folk at besøge flere forskellige steder, tilføjer han.

– Vi vurderer at årsagen til det øgede besøgstal skyldes tre faktorer. Danskerne afholder i højere grad deres ferie i Danmark, det danske sommervejr har været regnfyldt og særligt godt til museumsbesøg, derudover har der været reduktion i entreprisen, siger Erlend Høyersten.

Mange første gang

I Randers Regnskov giver direktøren også regnskoven selv lidt af æren. Under corona-nedlukningen har medarbejdere i regnskoven lavet biologiundervisning over Facebook for landets skoleelever, og direktøren kan se, at det har fået mange helt nye besøgende til at køre til Randers.

– Vi ser rigtig mange førstegangskunder, siger direktør Henrik Herold.

Søndag den 9. august udløber tilbuddet om halv pris på billetterne, men Benny Sejer Johansen fra Munkholm Zoo håber, at kunderne vil blive ved med at komme.

– Jeg tror nu nok, at folk skal komme efter den 9., men det kan sikkert mærkes – og børnene begynder også i skole igen, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu