ANNONCE

Halvandet år senere: Politiet leder efter Erik

7. november 2019 14:03 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Erik Madsens hus brændte ned i marts 2018 - siden har manden været sporløst forsvundet.

Halvandet år senere: Politiet leder efter Erik
Erik Madsen er stadig væk, men politiet har ellers tirsdag forsøgt at gennemsøge området. Foto: Colourbox

Tirsdag den 5. november skete der noget, som på mange måder er ganske atypisk. Nordjyllands Politi havde nemlig sendt dykkere til området ved Vebbestrup, hvor tre søer skulle undersøges.

Artiklen forsætter under videoen.

Grunden til den pludselige indsats skyldes, at Nordjyllands Politi ville forsøge at finde den 73-årige Erik Madsen, der forsvandt den 8. marts 2018.

Til Newsbreak.dk bekræfter kommunikationsrådgiver Maria Odgaard fra Nordjyllands Politi, at der er blevet foretaget en række dyk.

Maria Odgaard fortæller, at de mange dyk indtil videre ikke har givet pote.

– Man har ikke fundet noget, lyder vurderingen efter at have konfereret med efterforskningslederen.

Mange ville nok tro, at en forsvindingssag med en ældre herre, der har været væk i mere end et år var blevet placeret på hylden, men sagen er faktisk den, at sagen aldrig har været i bero.

– Man har kontinuerligt kigget på sagen og det, som man har at gå ud fra. Derfor har man vurderet, at det var værd, at kigge i vandet igen, forklarer Maria Odgaard.

Sagen kort

Erik Madsen fra Vebbestrup er et af de mysterier, der bare ikke vil løse sig. Den 73-årige mand er i nu over et halvandet år sporløst forsvundet efter, at hans hjem blev fuldkommen ødelagt i en voldsom brand i marts.

Den nedbrændte tomt er blevet gennemgået tre gange og af både politi, politihunde og sågar arkæologer. Asken er blevet gennemsøgt med soldning. Soldning er et begreb kendt fra arkæologien, hvor man adskiller materialer ved rensning med vand. Alt sammen for med sikkerhed nu i oktober at kunne afvise, at Erik Madsen er brændt inde. Det siger politikommisær Henrik Staal til Newsbreak.dk.

– Vi kommer ikke til at lægge sagen ned, så længe han ikke er fundet, men for nu er vi der, hvor der ikke er så meget at komme efter, siger han.

Alt gennemtrawlet

Den oprindelige teori lød som nævnt, at Erik Madsen var brændt inde. Den idé blev understøttet af, at politiet hurtigt kunne konstatere, at mandens bil stod parkeret på gårdspladsen. Det er nu – med Henrik Staals ord – 100 procent sikkert, at han ikke har været i huset, da branden udbrød.

Huset ligger i nærheden af en masse små søer og skovområdet, og politiet fokuserede tilbage i marts en stor del af sin humanitære efterforskning omkring disse. Henrik Staal fortæller i dag, at alt inden for den tænkelige afstand, en 73-årig ellers rask og rørig mand kunne vandre, er blevet afdækket – endda to gange.

– Nu er vi nødt til at have nye oplysninger i den mystiske sag, før vi kan komme videre, siger politikommisæren.

Efterlysningen

Branden brød ud torsdag den 8. marts 2018 i en ejendom tilhørende Erik Madsen på Kraghøjvej ved Vebbestrup nord for Hobro. Efter, at politiet havde været til stede og ledt efter manden, blev han meldt savnet fredag.

Ganske mystisk var det dog, at der ingen henvendelser kom på manden. Flere dage efter fortalte politiet til Newsbreak, at der ikke var kommet en eneste. Ikke en gang irrelevante henvendelser angående Erik Madsen. Efter aftale med familien har han aldrig været efterlyst med billede.

Både hunde, mennesker og luftbåren maskinel har været i brug – alt sammen uden at finde Erik Verner Bækgaard Madsen.

Hvad peger hvor hen

I juni 2018 kunne Newsbreak efter lang tid endelig på svar på, hvad politiet mente, var årsagen til branden. Hele tiden er sagen blevet efterforsket vidt og bredt. Der har været stor fokus på at afklare, om branden var påsat, og Erik udsat for en forbrydelse. Det første er afklaret – det sidste er ikke.

Lidt nyt er der dog. Brandårsagen har længe været en teori, og politiet har ikke villet fortælle, hvad det var. Nu oplyser politiet dog til Newsbreak, at der er mistanke rettet mod en tændt gryde på et komfur, hvor der har været en kortslutning“, kunne vi skrive i en artikel fra juni.

Af og til kommer der lidt nyt om sagen, men intet har altså været af afgørende karakter.

– Der er masser af hypoteser, men vi har ingen konkrete og understøttede teorier. Så hvis nogen ved noget, der kan hjælpe os med at knække sagen, må de meget gerne kontakte os, sagde Henrik Staal dengang. Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu