Halvnøgne aktivister sender pink røg over Vatikanet

12. marts 2013 20:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Halvnøgne aktivister sender pink røg over Vatikanet
Billede mangler

VATIKANET: To topløse aktivister fra feministgruppen Femen stod tirsdag bag en mindre – og meget kortvarig – demonstration på Peterspladsen, netop som 115 kardinaler indledte konklavet i Det Sixtinske Kapel.

 

En af dem råbte »Aldrig mere en pave«, kort inden hun ligesom sin kampfælle blev overmandet af adskillige politibetjente, skriver AFP. Ifølge nyhedsbureauet havde hun skrevet »Aldrig mere pædofili« på sit nøgne bryst.

Inden optrinnet havde de to aktivister sendt pink røg over Vatikanet for at karikere den hvide røg, som traditionen tro lukkes ud af det historiske kapel som et symbol på, at én af kardinalerne har fået det fornødne flertal til at stå i spidsen for verdens 1,2 milliarder katolikker.

»Old boys-klubben har sendt vores kirke på slingrekurs med skandaler, misbrug, kønsdiskrimination og undertrykkelse,« sagde én af de to kvinder, Erin Saiz Hanna, til Reuters, inden hun senere blev pågrebet på Peterspladsen.

»Kirkens folk er desperat efter en leder, der er åben over for dialog og vil favne gaverne fra kvinders visdom i ethvert led i kirkens organisation,« tilføjede hun.

Vatikanet har fastslået, at kvinder ikke kan præstevies, da Jesus udelukkende valgte mænd som sine apostle.

De to kvinder fra Femen blev anholdt og taget til den lokale politistation nær den berømte plads i Vatikanet.

Gruppen har ved flere lejligheder skabt overskrifter, senest da Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi blev mødt af topløse kvinder, da han afgav sin stemme ved parlamentsvalget for tre uger siden.

Den lyserøde røg blev tirsdag aften af sort røg fra Det Sixtinske Kapel som tegn på, at der endnu ikke er fundet en ny pave.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu