Her er den danske matchfixer

4. februar 2013 15:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her er den danske matchfixer
Billede mangler

DBU fældede i dag dom i den hidtil største matchfixingsag i dansk fodboldhistorie. FC Vestsjællands Kristoffer Wichmann er idømt et halvt års karantæne for at have spillet minimum 18 kuponer på to kampe i DBUs pokalturnering.

Det drejer sig om to kampe i samme runde i august 2011. I den ene blev Wichmann skiftet ind efter 56 minutter i kampen mellem FC Vestsjælland og BSF, og den anden var Hvidovres sejr over Vanløse.

DBU behandlede længe sagen som Niveau 2-matchfixing, men Wichmann er dømt i den mildere Niveau 1-kategori, som bl.a. Kim Aabech også blev dømt for for at have spillet på sit eget hold Lyngby i en kamp mod FC København.

Det var Danske Spil, der gjorde DBU opmærksom på et mistænkeligt spilmønster på de to pokalkampe. Der blev spillet 96.000 kroner på identiske kuponer i forskellige kiosker i København over to dage. Danske Spil spærrede hurtigt efter for præmieudbetaling på kuponerne.

DBUs efterforskning lå længe stille, men i foråret 2012 kom første gennembrud, da to kvinder rettede henvendelse til Danske Spil og sagde, at de gerne ville have udbetaling på ni af kuponerne. De to kvinder erkendte i sommeren 2012, at de blev tilbudt 500 kroner hver af Kristoffer Wichmann for at indløse gevinsten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu