Halvt så mange får fedmeoperationer

6. februar 2012 21:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Halvt så mange får fedmeoperationer
Billede mangler

Efter flere år med stigninger i fedmeoperationer på landet sygehuse, er antallet af overvægtige, der ligger sig under lægens kniv, der i løbet af det seneste år faldet voldsomt.

 
Fra 1. januar 2011 skete der nemlig en stramning i reglerne om, hvem der kan få en fedmeoperation, således at patienterne skulle være ældre og mere overvægtige for at få adgang til en operation. Det skriver Dagens Medicin.
Ifølge Dansk Fedmekirurgiregister er antallet af fedmeoperationer faldet fra 4.383 i 2010 til 2.374 operationer i 2011. Det er et fald på 46 procent.
“Den altovervejende grund til faldet i antal operationer er de nye visitationskriterier fra 1. januar 2011. Det er simpelthen sværere at få en operation,” siger forskningsoverlæge Søren Paaske Johnsen til Dagens Medicin.
De overvægtige, som falder uden for de nye regler, må derfor benytte andre muligheder for at tabe sig, men de er ikke tillokkende, forklarer han videre.
“Enten kan de selv betale for operationen – hvor de gamle kriterier stadig gælder – eller tabe sig på anden vis via kost- og livsstilsomlægning. Men uden at være hverken tilhænger eller modstander af fedmeoperationer viser talrige undersøgelser, at meget overvægtige mennesker har meget svært ved – grænsende til det umulige – at tabe sig varigt uden en operation,” siger Søren Paaske Johnsen.
Stramningerne faldt i sin tid, fordi Danske Regioner og regeringen i 2010 var bekymret over den voldsomme stigning og derfor besluttede, at der på fedmeområdet skulle ’ske en skarpere styring og prioritering af aktiviteterne på sygehusene.
Kilde: Dagens Medicin

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu