Hamburger bliver sportsdirektør

7. marts 2013 09:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hamburger bliver sportsdirektør
Billede mangler

– Alle fortjener en chance til, lyder mantraet på Christina Watches-Onfone.

 

Det bliver gentaget påny i forbindelsen med præsentationen af Bo Hamburger som ny sportsdirektør på det danske hold, der gennem sin forholdsvis korte levetid har haft relativt mange ryttere inde på holdet, som har en doping-plettet fortid.

– Jeg har intet problem med Bos fortid. Alle fortjener en ny chance, og den giver vi ham, siger Claus Hembo til Ekstra Bladet.

Bo Hamburger har i bogen ‘Den største pris’ erkendt brug af epo og væksthormon i perioden 1995-97.

Hamburger havde sin mest succesfulde tid i karrieren i 90erne, hvor han både kørte på TVM, Casino og Cantina Tollo, inden han kom hjem til det danske hold Memory Card-Jack & Jones, som siden blev til CSC-WorldOnline. Holdet, som i mellemtiden var blevet overtaget af Bjarne Riis, fyrede Hamburger efter en positiv epo-test, men han blev siden frikendt. Han fortsatte karrieren på mindre italienske hold, indtil han stoppede i 2006.

I 1998 blev Hamburger nummer to franskmanden Laurent Brochard ved VM på landevej. Brochard erkendte senere at have været dopet, men Hamburger gjorde aldrig krav på det verdensmesterskab, som så burde tilfalde ham.

Efter karrieren har Bo Hamburger været selvstændig maler, men i 2010 gik han konkurs med sit malerfirma. Han også været involveret i salg af espressomaskiner i den pyramidespils-lignende virksomhed Zinzino.

Hamburger afløser den tidligere topløber Søren Rasmussen, der ellers var tiltrådt stillingen som sportsdirektør så sent som i november sidste år, men som ifølge Ekstra Bladet har valgt at kaste håndklædet i ringen på grund af arbejdspresset.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu