Hamburger: Hembo bakker mig op

11. marts 2013 12:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hamburger: Hembo bakker mig op
Billede mangler

Holdejer for Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, fortæller mandag til sporten.dk, at han vil have en samtale med Bo Hamburger oven på weekendens historie om doping blandt cykelrytterne i OL-lejren i 2004.

Og den første samtale faldt faktisk allerede sted søndag, fortæller Bo Hamburger, som netop er blevet ansat som sportsdirektør for Christina Watches-Onfone. Hembo ringede til Hamburger, som er på vej til at møde sit nye hold for første gang til et løb i Algeriet.

Her fik Hamburger at vide af Hembo, at hvis han vidste noget om OL-sagen, så skal han sige det.

– Jeg sagde, som jeg har sagt hele tiden. Jeg kan ikke nikke genkendende til den sag. Vi har sikkert snakket om doping på et tidspunkt i OL-lejren, men det kan man gøre på mange forskellige måder, for det har været en del af dagsordenen i feltet i mange år. Og derfor har vi sikkert på et eller andet tidspunkt snakket om doping, men der er langt fra at tale om det til at tage det. – Der var en forsikring om, at der bliver bakket op omkring mig, men at vi selvfølgelig skal være ærlige. Det var ikke nogen lang samtale, men vi fik vendt situationen, fortæller Bo Hamburger.

Ifølge dopinghistorien fra Politiken i lørdags har Michael Rasmussen under afhøringerne med anti doping-myndighederne fortalt, at de fem danske OL-ryttere talte om doping, og at der efterfølgende blev smuglet kortison ind i lejren, som tre af rytterne dopede sig med. Hvem de tre ryttere var, vides ikke, men indtil videre har ingen af dem bekræftet historien.

Bo Hamburger benægter, at han er blandt de tre ryttere, som ifølge historien har dopet sig med kortison.

– Jeg kan ikke bekræfte historien, men jeg kan heller ikke afkræfte den. Historien kan jo godt være sand, og det må tiden sikkert vise.

Bo Hamburger har efter karrierestop indrømmet, at han dopede sig fra 1995 til 1997, men at han stoppede, fordi han var bange for at blive taget. Resten er karrieren kørte han rent, siger han. Han bakker op om holdets politik om nul tolerance på Christina Watches-Onfone.

– Uanset hvor stor eller lille du er, så kommer alt frem før eller siden, så det kan ikke svare sig at snyde. Men det er nok et fatamorgana at tro, at vi får en helt ren cykelsport. Der vil stadig være nogen, der forsøger at snyde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu