Hembo: Husker ?du rigtigt, Bo?

10. marts 2013 21:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hembo: Husker ?du rigtigt, Bo?
Billede mangler

Debuten som sportsdirektør er knap nok overstået, før der venter Bo Hamburger en samtale på chefens kontor. For Claus Hembo, direktør på Christina Watches Onfone er ganske enkelt ikke sikker på, at holdets nye sportsdirektør husker helt korrekt, når det kommer til dopingrygterne under OL i 2004.

 

I Politiken i lørdags forlød det, at Michael Rasmussens under afhøringer af antidoping-myndighederne havde fortalt, at tre af de fem ryttere ved OL i Athen benyttede sig af doping, og at der var samtaler blandt alle fem om doping. De samtaler erindrer Bo Hamburger ikke, og han benægter, at han var en af de tre, der benyttede sig af doping. Derfor vil Claus Hembo have en snak med sin nyansættelse.

– Hvis, og jeg understreger hvis, historien, Politiken bragte, er korrekt, så vil jeg have en samtale med Bo. Og det bliver en snak, hvor jeg vil forsøge at motivere hans hukommelse. Hvis der har været en diskussion om doping mellem rytterne under OL, så kan Bo selvfølgelig have været på toilettet, meeen…, siger Claus Hembo og undlader at afslutte sætningen.

Bo Hamburger har selv sagt, at han dopede sig under sin karriere, men kun i to sæsoner. Tror du på ham?

– Jeg vil have en snak med Bo, hvor jeg vil sikre mig, at han husker rigtigt, siger Claus Hembo

Vil gøre alt for at opklare

Han understreger, at han ikke vil benytte sig af pres, fordi det i hans øjne ikke er vejen til en renere sport.

– Jeg har givet ADD og DIF håndslag på, at vi som hold vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem med at opklare fortiden. Det er nødvendigt for at skabe en renere fremtid. Vi har som hold kun interesse i, at man gør alt for at opklare og stoppe brug af doping. Ellers har vi som hold svære vilkår, siger Claus Hembo, der er klar over, at han er nødt til at være pragmatisk, når det handler om at finde sportsdirektører med en vis erfaring.

– Jeg tror simpelthen ikke på, at dem, der har prøvet cykling på højt niveau og er helt rene, findes. Så naiv er jeg ikke. Du kan jo bare tage alle de danske sportsdirektører, der findes. Mange af dem har indrømmet en dopingfortid. Og dem, der ikke har indrømmet, kommer nok til at gøre det, føler jeg mig ret sikker på. Så derfor siger jeg, at man er velkommen på mit hold, hvis man har erkendt, at fortidens måde ikke var den rigtige og derfor føler, at den rene vej er den eneste vej. Og det er Bo Hamburger helt enig i. Det samme er Michael Rasmussen, siger Claus Hembo.

Håber på frit lejde

Derfor ønsker han, at der indføres frit lejde i cykelsporten, hvor fortidens synder kan komme frem, men hvor ryttere eller sportsdirektører ikke er truet på deres levebrød ved at indrømme fejltagelser.

– Det skaber ikke åbenhed, hvis man gør som Team Sky, hvor alle, der indrømmer at have haft med doping at gøre, bliver fyret. For det er ikke ligegyldigt, hvad der skete i fortiden. Det er dopingmyndighedernes mulighed for at blive klogere, vi taler om her. Det er kun, hvis vi ved, hvad der skete i fortiden, at vi kan skabe en ren fremtid.

– Det er jeg afhængig af, for hvis mine ryttere kører med saftevand i dunkene, og de andre har noget helt andet, så taber vi, alt andet lige. Og det efterlader to muligheder på sigt, for selvfølgelig vil vi vinde, og det vil vores sponsorer også: Enten stopper vi, eller også gør vi som de andre. Og det sidste kommer helt sikkert ikke til at ske, siger Claus Hembo.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu