Tyler Hamilton i retten: Riis var min Fuentes-kontakt

19. februar 2013 19:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tyler Hamilton i retten: Riis var min Fuentes-kontakt
Foto: Facebook.

Den tidligere Team CSC-rytter Tyler Hamilton har efterhånden sagt det mange gange, men denne gang gør han det under ed i retten i Madrid.

 

»Bjarne Riis satte mig i kontakt med Eufemiano Fuentes«.

Sådan lød det fra Tyler Hamilton, da han tirsdag eftermiddag via et webcam fra den spanske ambassade i Washington vidnede i retssagen i Madrid, kaldet Operacion Puerto.

Tyler Hamilton blev for nylig indkaldt som vidne i den store retssag, som har dopinglægen Eufemiano Fuentes som hovedperson. Hamilton har flere gange fortalt om sit samarbejde med Fuentes blandt andet i forbindelse med USADA-rapporten, hvor han fortalte, at ’hans holdejer var involveret. Det skete også under ed, men Bjarne Riis’ navn blev i den forbindelse ikke offentliggjort.

Hamiltons forklaring i retten i Madrid stemmer overens med den historie, han har fortalt i sin bog »Det hemmelige løb«, og som han siden har uddybet i interviews med blandt andre sporten.dk.

Hamilton mødte første gang Fuentes i 2002, da han var skiftet til danske Team CSC. Bjarne Riis var manden, der introducerede Hamilton for Fuentes. Det skete ifølge tidligere interviews ved, at Riis gav Hamilton et telefonnummer på Fuentes, som han skulle ringe til.

Hamilton tog derefter kontakt til Fuentes, og mødtes første gang med ham på en rasteplads i Spanien.

»Han tilbød mig doping. Det var EPO, testosteron, HGH, insulin. Det var alt«, forklarede Hamilton i dag i retten ifølge cykeljournalist, Andrew Hood, som er til stede i retssalen i Madrid.

Hamilton forklarede, at han i løbet af sine tre år som kunde i Fuentes’ dopingbutik mødtes med Fuentes mange gange for at få taget blod ud eller ind i kroppen. Hamilton har tidligere forklaret, at Bjarne Riis ved én lejlighed var til stede, da Hamilton fik en behandling af Fuentes.

Blodtransfusionerne blev blandt andet foretaget i Madrid, hvor Fuentes havde klinik, men når Hamilton kørte løb skete behandlingerne på hotelværelser over hele Europa. Blandt andet i Monaco, hvilket han tidligere har fortalt om.

Retssagen handler om hvorvidt Eufemiano Fuentes har bragt menneskeliv i fare, og derfor blev Hamilton i retten spurgt ind til, hvordan dopingen foregik, og hvordan blodet blev behandlet. Hamilton forklarede, at hans kodenavn i Fuentes’ papirer var »4142«, hvilket var cifre i en vens telefonnummer.

Hamiltons hæmatokritværdi blev nøje målt, men ellers blev ingen sundhedsmæssige foranstaltninger taget.

Bjarne Riis har afvist alle Hamiltons anklager. I september sidste år sagde Riis, at han ikke kender Fuentes, og at han aldrig har mødt ham.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu