ANNONCE

Han er på vej ned i ormegården

21. januar 2021 19:19 | Af: Newsbreak.dk

Joe Bidens største problem befinder sig i hjerterne på de amerikanske borgere, skriver Douglas Pricer i denne kommentar

Han er på vej ned i ormegården
Joe Biden i det ovale kontor i Det Hvide Hus kort efter han onsdag blev indsat som præsident. Foto: REUTERS/Tom Brenner/Ritzau Scanpix.

AF Douglas Pricer, korrespondent for Newsbreak.dk i USA

Beskyttet af 26.000 soldater  blev Joe Biden onsdag taget i ed som USA’s 46. præsident.

Den 78-årige karriere-politiker har tilbragt de seneste 47 år i amerikansk politik uden særligt opsigtsvækkende resultater. I sin tiltrædelsestale opfordrede han amerikanerne til at stå sammen. Mange smukke ord kom der ud af munden på Biden. Men i bund grund var talen kun en trist og uinspirerende bøn til borgerne i et land, der er dybt splittet socialt, politisk og økonomisk.

Efter ceremonien begyndte Joe Biden omgående at underskrive ordrer, som i realiteten skal slette Donald Trump fra den nationale samvittighed.

Skatterne skal stige, medlemskabet af WHO genetableres, klimaaftaler genindføres og samtaler med terrorist-staten Iran genoptages. Finansieringen af muren til Mexico stoppes også. Joe Biden er allerede nu ved at træde ned i en ormegård fuld af giftslanger.

Hans første og vigtigste opgave bliver at overvåge vaccinationen af 300 millioner mennesker i USA. Dernæst skal han redde den elendige økonomi og få arbejdsløsheden bragt ned efter nogle tvivlsomme, nationale nedlukninger i forbindelse med pandemien.

Men Sleepy Joe’s største udfordringer er ikke pandemien. Hans største problem befinder sig i hjerterne på de amerikanske statsborgere. For det er lige præcis her, at splittelsen for alvor har slået rod.

74 millioner amerikanere stemte på Donald Trump. I de seneste fire år har disse vælgere overværet, hvordan Trump er blevet angrebet fra alle sider. De har oplevet en presse, som kun har hældt benzin på bålet og en heks i skikkelse af Nancy Pelosi, som hader Donald Trump, i en sådan grad, hun snart selvantænder.

Stormen på Kongressen 6. januar var en forfærdelig og tragisk dag i USA’s historie. Angrebet var på ingen måde overraskende – det var derimod en skrigende bøn om hjælp.

Joe Bidens holdning til, hvad der udløste denne grusomme begivenhed, vil være helt afgørende for, om han kan forene amerikanerne eller ej.

Jeg frygter, at han træder forkert. Hvis Donald Trump bliver slæbt for Rigsretten, vil det få hadet til at blusse yderligere op hos Trump’s tilhængere. Hvis Pelosi’s hævntogt lykkes, vil Trump-tilhængerne blive endnu mere vrede og bitre.

Når det sker, fortabes muligheden for at blive et samlet USA.

Amerika befinder sig i alvorlige problemer. Hvis de skal løses, får landet brug for en ægte statsmand med styrke. En person, som kan få de stridende parter bragt ind i midten af bokseringen og skabe fred. Desværre er Joe Biden ikke den person. Vicepræsident Kamala Harris er heller ikke. Hun er alt for radikal.

Det er tid til at spænde sikkerhedsbælterne. For alle amerikanerne og for vores allierede.

Den kommende tur bliver lang, hård og fyldt med dybe huller.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu