ANNONCE

Her er manden som er sigtet for Maria-drabet

18. december 2020 10:59 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Nordsjællands Politi offentliggør navn og billeder i sagen om den forsvundne Maria From Jakobsen

Efter ophævelsen af navneforbuddet i sagen om den forsvundne Maria From Jakobsen offentliggør Nordsjællands Politi nu navn og billeder af den sigtede, Thomas Gotthard.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fremgår det, at politiet søger informationer om Thomas Gotthards færden i perioden fra fredag den 23. oktober 2020 og frem til søndag 15. november 2020, herunder særligt mandag den 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt, oplyser politikredsen

Desuden er Nordsjællands Politi særligt interesseret i oplysninger om hans færden i nætterne mellem 1. og 2. november 2020, 5. og 6. november 2020, 6. og 7. november 2020 samt 7. til 8. november 2020.

Fakta

Maria From-sagen kort

Det var den 29. oktober, at offentligheden for første gang hørte om Maria From Jakobsen. Her gik Nordsjællands Politi ud med en efterlysning af den 43-årige kvinde.

I meddelelsen lød det, at hun tre dage forinden var gået fra sit hjem på Nialsvej i Frederikssund i nedtrykt tilstand. Hun skulle have medbragt lidt tøj og nogle kontanter, men efterladt både mobil, computer og betalingskort derhjemme.

Fem dage senere meldte politiet igen ud. Her forlød det, at Maria From Jakobsens bil var blevet fundet på Rødkildevej i København.

Herefter tog sagen en dramatisk drejning. Fra at være en eftersøgning af en savnet person skiftede sagen status. Sagen blev overgivet til drabsefterforskerne i Nordsjællands Politi, og den 15. november skete der noget.

Politiet foretog afspærringer omkring hjemmet på Nialsvej i Frederikssund. Og dagen efter, mandag den 16. november, meddelte Retten i Hillerød, at der ville blive afholdt et retsmøde om et drab i Frederikssund.

Det viste sig at være sagen om Maria From Jakobsen.

Den 44-årige mand nægter sig skyldig, og fordi sagen indtil nu er kørt for lukkede døre, er det uvist, hvad politiet har af oplysninger i sagen.

Flere medier har imidlertid fortalt, at den 44-årige mand skulle have ligget inde med store mængder saltsyre og kaustisk soda. Derudover skal han på internettet have foretaget søgninger, som kan indikere, at han har villet skaffe et lig af vejen.

Kilde: Ritzau

Thomas Gotthard er 44 år og beskrives som 202 cm høj, spinkel af bygning med mørkeblondt hår og blå/grå øjne.

“Han har i den periode, hvor Nordsjællands Politi søger oplysninger om hans færden anlagt fuldskæg,” står der i pressemeddelelsen.

Nordsjællands Politi søger også oplysninger fra borgere, som har set en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345, en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908 og en trailer med registreringsnummer BM 5447.

Borgere, der har oplysninger i sagen, bedes kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

Derfor er vigtigt for efterforskningen

Newsbreak.dk’s ekspert, tidligere drabschef og -efterforsker Bent Thuesen, forklarede i forbindelse med politiets forsøg på at få ophævet navneforbuddet mandag, hvorfor det er vigtigt for efterforskningen.

– Det er et problem for politiet at skulle samle indicier og bevismateriale i den sag, der bygges mod den sigtede. Blandt andet er det meget besværligt at klarlægge den mistænkte gerningsmands færden i tiden før og efter det eventuelle drab, når hans navn ikke må bruges, sagde Bent Thuesen mandag.

Viden om mandens færden kan ifølge Newsbreak.dks ekspert vise sig at være afgørende for sagens opbygning.

– Det er jo sådan, at det nu er et minefelt, hvor efterforskerne skal træde varsomt, men samtidig skal de forsøge at finde dokumentation, der beviser, at manden har begået et drab i en atypisk sag, hvor der er mange brikker, der skal samles, sagde Bent Thuesen.

Du kan læse hele Bent Thuesens forklaring på, hvordan et navneforbud generelt kan påvirke en efterforskning – samt hvorfor en drabssag uden lig er så svær for politiet – her: Maria-sag: Derfor vil politiet have skrottet navneforbud

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu