ANNONCE

Han er væk

14. december 2020 09:22 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mandag skulle byretten havde indledt sagen mod tiltalt for dødsulykken på Langebro. Men han er forsvundet.

Endnu en gang må Københavns Byret udskyde retssagen mod en mand, der er tiltalt for en ulykke på Langebro, der sidste år kostede en politibetjent livet.

Mandag skulle retten for anden gang forsøge at tage hul på sagen, men retsmødet er aflyst.

For det er endnu ikke lykkedes politiet at anholde den 27-årige tiltalte, som for to uger siden ikke dukkede op ved sagens første retsmøde.

Det oplyser sagens anklager, Jelena Vestergaard Hansen, og Københavns Byret.

Da sagen oprindeligt skulle være begyndt 1. december, mødte den tiltalte ikke op. Han meddelte, at han havde symptomer på corona og var i udlandet.

Den 27-årige fremsendte noget dokumentation, men retten mente ikke, at det var nok til at bevise, at han havde lovligt forfald.

Derfor begærede anklageren ham varetægtsfængslet in absentia – altså uden at han selv var til stede. Den anmodning valgte retten at følge, og dermed kunne manden blive internationalt efterlyst.

– Politiet vil nu gøre alt, hvad de kan, for at finde ham nationalt eller internationalt, således at han kan blive fremstillet for retten, og sagen kan komme i gang, sagde Jelena Hansen efter kendelsen 7. december.

Kan ikke finde den tiltalte

Men her en uge senere, er det altså fortsat ikke lykkedes at finde den tiltalte.

Det var om natten den 23. juli sidste år, at den 27-årige mand ifølge anklageren kørte med mindst 108 kilometer i timen over Langebro mod Amager. Her er det ellers kun tilladt at køre 50 kilometer i timen.

Vejen var våd og mørk, og på broen påkørte han flere biler. I en af bilerne sad betjenten Magnus Buhl Hansen, som blev så alvorligt kvæstet, at han døde. Efter ulykken flygtede den tiltalte fra stedet.

Det var dog ifølge anklageskriftet mod den 27-årige hverken første eller sidste gang, at han overtrådte færdselsloven. Derfor er han tiltalt for en stribe forhold foruden uagtsomt manddrab.

Indsamling til efterladte

Thin Blue Line Denmark, en støtteforening, der har til formål at yde økonomisk støtte til polititjenestemænd og andre ansatte ved politiet, som er kommet alvorligt til skade i tjenesten, oprettede i den forbindelse en indsamling til betjentens efterladte.

Betjenten efterlod sig en gravid kone og en kun toårig datter.

Disse går indsamlingen ubeskåret til, skrev Thin Blue Line Denmark på Facebook.

“Verden går i stå og tilbage står de nærmeste efterladte, familien, vennerne og kollegaerne med et ubeskriveligt tomrum,” skrev Thin Blue Line Denmark videre.

Træner for politilandshold

Magnus Buhl Hansen var også træner for det danske politilandshold i fodbold for kvinder.

I den forbindelse blev en fodboldkamp afholdt i hans ære. Kampen startede med et minuts stilhed – og både de danske spillere og dommere havde sørgebind på.

I galleriet ovenfor kan du se flere billeder fra ulykkesstedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu