Han kæmpede i årevis mod dansk sportsstjerne – nu er Ivan Mauger død

16. april 2018 10:54 | Af: Jesper Werge, redaktion@newsbreak.dk

Ivan Mauger er død mandag den 16. april - efter i flere at have lidt af demens. Den karismatiske speedwaykører havde mange drabelige dueller med Ole Olsen - men han bliver huset som en sand gentleman.

Ivan Mauger er død mandag den 16. april – og dermed er en af New Zealands største sportsfolk nogensinde gået bort i en alder af 78 år.

Det betyder også, at danske Ole Olsen har mistet sin absolut største konkurrent på den slaggerbelagte oval gennem tiderne.

For den konkurrence, som i disse år pågår mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi lige nu om verdensherredømmet i fodbold, den minder faktisk meget om den, som i 1970’erne foregik inden for speedway – og som også trak overskrifter i verdenspressen.

Har sat en rekord i speedway-sammenhæng

Dengang stod kampen mellem danske Ole Olsen og new zealandske Ivan Mauger – og det blev en kamp, som sidstnævnte kørte mest sejrrigt ud af.

Med seks individuelle VM-titler har Ivan Mauger nemlig rekorden inden for speedway, hvor Ole Olsen må “nøjes med” tre. I dag deles rekorden dog med svenske Tony Rickardsson.

Det bølgede frem og tilbage mellem de to.

Ivan Mauger – der er syv år ældre end danskeren – lagde ud med at vinde sine tre første VM-guldmedaljer i 1968, 1969 og 1970.

Kæmpede om guldet i flere år

I 1971 trak Ole Olsen imidlertid det længste strå og henviste Mauger til andenpladsen, der så tog revanche og vandt i 1972.

Her blev Ole Olsen nummer tre efter at have styrtet i et af de fem løb. De resterende fire vandt han og fik dermed 12 point, hvilket var et for lidt til at komme med i omkørslen om sejren.

I 1973 blev blev Mauger toer og Olsen firer, og året efter blev Mauger igen toer, mens Olsen endte helt nede på en 15. plads – igen efter et styrt.

I 1975 vandt Ole Olsen sit andet mesterkab – og faktisk skulle Ivan Mauger helt frem til 1977 for at hente sit femte mesterskab.

De to hentede masser af VM-titler

I 1978 vandt Ole Olsen, inden Ivan Mauger tog titel nummer seks i 1979.

De to speedwaykørere sad med andre ord på tronen i over ti år, og tog tilsammen ni ud af 12 mulige VM-titler.

Ivan Mauger, som blev født i Christchurch i 1939, døde i Australien.

Han havde i flere år lidt af en form for demens og alzheimer. Han vil blive husket som en sand gentleman, skriver websitet Stuff fra New Zealand.

Kilde: Wikipedia.org

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu