Han kan overhale Cornelius

27. februar 2013 12:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Han kan overhale Cornelius
Billede mangler

Andreas Cornelius og Arón Johannsson stjal Superliga-overskrifterne i efteråret. Men lidt uden for rampelyset scorede Randers FCs Ronnie Schwartz mål på samlebånd. Til overraskelse for både omgivelserne og angriberen selv.

Der findes mange fodboldobservatører i det ganske danske land, der næppe nogensinde havde regnet med at se nordjyden Ronnie Schwartz i toppen af en topscorerliste. Og da slet ikke i Superligaen. Men nu ligger han som førsteudfordrer til Andreas Cornelius på målkongelisten, hvor FCKeren er noteret for 14 scoringer, mens Schwartz’ total er på 10 indtil nu.

Og bedømt ud fra vinterens træningskampe ligner det bestemt ikke nogen umulighed, at Randers-angriberen ender øverst, for mens Cornelius ikke har scoret en eneste gang for FCK i testkampene, så har Ronnie Schwartz hele fem gange fundet vej til netmaskerne.

I barndomsklubben AaB var 23-årige Schwartz den lidt kluntede angriber. God for en håndfuld mål hver sæson, men oftest mod de svagere hold. Langt fra nogen topscorer in spe. Men det ændrede sig. Da den tidligere U21-landsholdsspiller for halvandet år siden forlod de trygge rammer i Aalborg og i stedet tog et skridt ned ad karrierestigen, vendte lykken. Et skifte til Randers FC i 1. division blev startskuddet til en succeshistorie, der i dag blomstrer i Superligaen. 

– Jeg har egentlig altid vidst , at jeg kunne score mål, men i AaB tvivlede jeg lidt på, at jeg nogensinde ville bryde endeligt igennem på Superliga-niveau. Den tvivl har jeg ikke længere. Efter jeg skiftede til Randers, fik jeg regelmæssig spilletid, og det ændrede mig som spiller, fortæller Ronnie Schwartz.

Den ændring blev glasklart tydeliggjort i efteråret. Mens FCK-kometen Andreas Cornelius nettede sig på landsholdet, og AGFs Aron Johannsson scorede sig en kontrakt i udlandet, skaffede Ronnie Schwartz utallige point til Randers i relativ stilhed. Angriberens 10 scoringer spyttede 13 point på Randers-kontoen. Uden disse havde kronjyderne haft store problemer i Superligaens bund. I stedet ligger Schwartz og co. inden weekendens forårspremiere på en imponerende femteplads.

– Nu går vi efter at slutte så højt oppe, som vi overhovedet kan. Vi vil så langt frem som muligt. Men vi skal samtidig ikke blive alt for høje i hatten og glemme, at vi er oprykkere, bedyrer randrusianernes topscorer, der nu også håber på at blande sig i kampen om duksepladsen på Superligaens målkongeliste.

Den nuværende duks Andreas Cornelius er en af de angribere, der skærmer af for den landsholdsambition, de fleste spillere har, men som Schwartz forfriskende nok har en sjældent nøgtern tilgang til.

– I og med jeg ikke engang var inde omkring ligalandsholdet i vinter, tror jeg ikke på, jeg kommer på landsholdet, fastslår angriberen.

I stedet kan Ronnie Schwartz koncentrere sig om Superligaen. Her starter han sammen med Randers FC med en kamp på Brøndby Stadion på søndag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu