Handicap-formand savner vidensindsamling

15. april 2013 10:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Handicap-formand savner vidensindsamling
Billede mangler

Kommunalreformen fra 2007 har i danskernes bevidsthed forværret servicen på de specialiserede områder, og det kommer kun til at se bedre ud, hvis kommunerne bliver bedre til at bruge den viden, der er på området, mener Danske Handicaporganisationer.

 

»Den mangel på specialiseret viden på det sociale område, som vi har i dag, er helt afgørende for, at borgerne føler sig utrygge,« siger Stig Langvad, der er formand for Danske Handicaporganisationer, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Den største hurdle er, at vi ikke har en god opsamling af viden, og at vi ikke styrer det sociale område på samme måde, som vi styrer det sundhedspolitiske område,« fortsætter han.

Stig Langvad skeler til sundhedsområdet for at finde et eksempel på, hvor kommunalreformen har haft en positiv effekt.

»Sundhedsstyrelsen samler viden ind og kigger på, hvordan man skal bruge sundhedstilbuddene. Man burde have noget sammenligneligt på det sociale område for eksempel omkring Socialstyrelsen, der skal samle viden, som kommunerne skal efterspørge og bruge,« siger handicap-formanden.

I en meningsmåling, som Gallup har lavet for en række forbund og organisationer, svarer 63 procent af de respondenter, der selv er handicappet eller kender en eller flere handicappede personer, at kommunalreformen ikke har forbedret forholdene for mennesker, der har et fysisk eller psykisk handicap.

Den utilfredshed har man mærket i Danske Handicaporganisationer.

»Jeg har oplevet den ændrede service på den måde, at der er rigtig mange borgere, der ringer til deres handicaporganisationer og beder om hjælp, fordi de føler sig frustreret over den service, som de får i dag,« siger Stig Langvad.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu